dimarts, 25 de gener del 2011

113 Beuda -Santuari del Mont - Beuda 190111

113 Beuda -Santuari del Mont - Beuda 190111

La aproximació al municipi de Beuda des del Bages el fan per l’eix transversal fins a Vic, on seguin la carretera que els portarà pels Tunels de Bracons a Olot, després seguiran per l’autovia fins a Besalú, on trobaran el desviament cap a Beuda. Els que procedeixen de Girona passant per Banyoles arriben també a Besalú on coincidiran amb els que procedeixen del Bages.

09:15 (333 mts) Sortim de la Plaça de Beuda direcció NE passant pel costat de l’església continuem per camí rural transitable.

09:27 (359 mts) Aquí ens desviem per un corriol a la nostra dreta, estem al Pla del Bosc.

09:38 (431 mts) Ca N’Oliveres. Anem seguint, en pujada un sender PR bastant marcat.

10:59 (802 mts.) Portem més de 470 mts de desnivell des de la sortida, i arribem a la carretera asfaltada al Coll de Batet, aquí seguirem la carretera amb direcció N. A pocs metres trobem la Font de Rocapastora, a la dreta de la carretera i ben indicada.

11:15 (863 mts.) Sant Llorenç de Sous, un Monestir en plena reconstrucció que ens captiva a tots per les extraordinàries dimensions. Aquí fem un reses per agafar forces per encarar l’últim tram de la pujada.

11:35 (863 mts.) Han sigut 20 minuts de descans i ja tornem a ser a la carretera, aquí tenim de fer uns pocs metres i ens trobem a la nostra dreta un pal indicador que seguirem, hi ha un petit graó que és salva sense dificultat, després el camí, tot i que amb pujada és suavitza un xic.

12:00 (1017 mts.) Ja hem assolit els 1000 mts, trobem novament la carretera en el Collet de les Sorreres, aquí nomes tenim de creuar-la i a la nostra dreta, en una corba molt pronunciada a esquerra hi ha un altre pal indicador que seguirem, ara ja nomes ens manca fer l’ascensió final fins el Santuari, la vegetació ha anat canviant a mida de la pujada, ara tenim pic, el terreny molt sec, manca pluja.

12:20 (1110 mts.) Després de trobar-nos de nou amb la carretera, dem els últims metres fins el pàrquing, vistes meravelloses, tot i la calitja.

12:30 (1124 mts.) Som el cim, anem a fer-nos la foto amb Mn Cinto Verdaguer a qui varen immortalitzar en una estàtua de bronze a mida real.

Aquí gaudim de les vistes, aprofitem per fer un descans i les fotografies que el temps ens permet (llàstima, una vegada més, de la calitja)

12:40 (1124 mts.) Decidim continuar la sortida d’avui i seguim en Francesc Sabata que ens portarà per un indrets feréstecs i de descoberta, Seguim fins on hem trobat la carretera, un xic més avall del pàrquing. Enfilem la baixada i a uns pocs metres deixem lo refet i ens decantem cap a l’esquerra, direcció N.

13:08 (912 mts) Coll de Joncanat, hem fet un desnivell negatiu d’uns 200 mts. amb menys de mitja hora, ara aquí ens decantem cap a l’esquerra, i ha un pal indicador que esta per terra.

13:40 (760 mts) Hem continuat baixant per camí molt ben fresat fins arribar a Can Espinau. Aquí per indicacions del fill de la casa ens recuperem amb aigua d’una font que hi tenen. Ara ens tocarà remuntar un xic, tenim pista forestal i la seguim per la dreta de casa, no hem de seguir de dret ja que aleshores feríem una drecera i deixaríem de fer la totalitat de la sortida programada.

13:58 (834 mts.) Collada d’Espinau, aquí trobem una pista escara més ben condicionada que la que estem seguint, tombem a la nostra esquerra, aquí la pista és asfaltada, nosaltres nomes la seguim uns metres i ens decantem a la dreta on anirem seguint un corriols planer i estret.

14:45 (766 mts.) Aquí ens trobem unes fites pintades que ens indiquen a l’esquerra, assenyalant una forta pendent de baixada, nosaltres continuarem rectes, planejant (a aquest punt ja hi tornarem) fins arribar a una masia Coma de roure, al seu darrera i sobre un turo és divisa una ermita, cap allà ens dirigim, deixant la masia a la nostra esquerra i per un corriols, amb fanalets a la vorera i un tram d’escales al final, també amb els seus fanalets arribem a la porta de l’ermita.

14:52 (800 mts.) Sant Miquel de Coma de roure,. Aprofitem, després de visitar aquesta ermita (per cert oberta), que sembla habilitada per a la meditació, hi ha coixins, en el seu voltant, varis altars amb imatges i estampes de diferents religions, així com una estufa de llenya per no passar-hi fet, com dèiem, doncs, aprofitem per dinar, asseguts a les escales i gaudint del sol.

15:15 (800 mts) Tornem pel mateix camí deixant la masia de Coma de roure, ara a la nostra dreta fins a trobar-nos les fites que havíem vist a la pujada.

15:35 (756 mts.) Ara si que farem cas de les indicacions i iniciarem una forta baixada que ens ha d’anar a portar-nos al punt de sortida.

16:00 (545 mts.) Collet del Pinell. Continuem baixant.

16:10 (483 mts.) En aquest punt trobem un desviament a la nostra esquerra, que l’agafarem i l’anirem seguint fins a trobar-nos amb la riera.

16:25 (382 mts.) Creuem la riera per un pont metàl·lic. Ara ja tenim pista forestal.

16:35 (400 mts.) Passem per Can Grau, diríem que és un conjunt d’apartament, molt ben condicionats i amb un entorn preciosos.

16:40 (415 mts.) Can Tries bonica masia. Ja estem amb carretera asfaltada.

16:50 (362 mts.) Deixem a la nostra dreta un camí que ens portaria al Molí d’en Cigala i a Can Vila.

16:55 (365 mts.) Coll de Jou

17:00 (340 mts.) Un camí a nostra dreta ens portaria al Castell.

17:10 (324 mts.) Aquí trobem la carretera que ens portarà ja, amb uns poc metres a la plaça de Beuda.

17:11 (333 mts.) Punt final i retrobament del punt de sortida.

Ha sigut una sortida amb un grau de dificultat moderat tant per la distància com per l’alçada acumulada, però ha valgut la pena, els indrets fantàstics i les vistes també.

Ens hem sentit tots molt ben acompanyats per en Francesc Blanch, Josep Casafont, Josep M Clarà, Josep Junyent, Manel Parareda i en Francesc Sabata qui ens ha guiat en tot moment.

Si voleu baixar-vos el track: cliceu

Fitxe tècnica des de Wikiloc:

Si voleu més detalls de Wikiloc: cliceu

Ara un vídeo de la sortida:

Les fotos d'en Francesc Blanch:

i les d'en Josep Casafont:


......

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada