dijous, 8 d’abril del 2010

76 GR92 SANT VICENÇ DELS HORTS - BRUGUERS 070410

76 GR92 SANT VICENÇ DELS HORTS - BRUGUERS 070410

La sortida d’avui la dediquem a continuar el repte d’assolir la totalitat del GR92.

De Sant Vicenç dels Horts a Bruguers.

Teníem aquesta etapa aplaçada a l’espera de que el cirerers florissin.

Per poder-la fer a calgut que abans anéssim a deixar uns cotxes a Bruguers perquè un cop hi arribem caminant tinguem sistema de transport per tornar al punt d’origen.

Sortim de la Estació de Servei que hi ha a la sortida de Sant Vicenç dels Horts, a la carretera BV-2006 direcció Sant Boi de Llobregat.

10:08 creuem la carretera i per unes escales son en els aparcaments del polígon industrial que hi ha.

Seguim recte i al final tombem a dreta i seguidament a esquerra per passar per sota de les vies del tren, per un pont que hi ha, és carretera. Tot seguit enfilem aquesta carretera que ens mana a la Urbanització Sant Roc per un fort pendent, son les:

10:17 hores

10:50 Un cop passada la Urbanització ens trobem uns treballadors que netegen bosc (son d’Albacete vinguts expressament per netejar aquest bosc) just on comença un PR que porta al Montpadrós i la Ermita de Sant Antoni

Decidim deixar el GR92 i enfilar-nos per un fort pendent cap a la Ermita. És fa una mica llarg.

11:25 Assolim el cim, que al mateix temps és el cim de la sortida d’avui (350 mts +/-) aquí fem les fotos de rigor i després de contemplar les vistes sobre el Barcelonès i el Delta del Llobregat, iniciem la baixada per una pista forestal molt ben conservada i retrobem el GR92

11:45 continuem pel GR92.

12:00 creuem Cesalpina i arribem a Torrelles de Llobregat, tot i que ens queda a la nostra dreta i el nucli poblat bastant distant però estem en el seu termenat.

12:40 entrem a la població de San Climent de Llobregat.

13:05 Coll de la Creu i continuem direcció al Cementiri.

13:10 Cementiri que deixem a la nostra dreta (cal fer una observació, la ressenya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, indica que deixem el cementiri a l’esquerra i no és així) iniciem una baixada que ens porta al fons de la vall

13:18 Creuem la riera de Salom. On hi ha una font la Font Encantada, que no sabem veure. Comença a plovinejar.

13:37 Després d’una pendents, en alguns moments una mica forta, arribem al Coll de Can Bori.

13:47 estem a 174 mts de desnivell i passem per sota del Pujol del Mas (un petit promontori)

14:10 després d’anar seguint per pista forestal i de fer algunes ziga-zagues arribem a Can Amat. Continuem per la mateixa pista ara ja amb una mica de desnivell.

14:25 deixem la pista i enfilem a l’esquerra per un corriol que ens indica que hi ha una forta pendent. També hi ha un indicador d’una font d’aigua no potable.

14:48 després d’aquesta ultima i dura pujada arribem a la Ermita de la Mare de Déu de Bruguers, on tenim uns cotxes que ens esperem.

Érem una bona colla: Blanch, Casafont, Clarà, Junyent, Parareda, Pous, Pujols, Sabata i Samsó, i també, com no, en Bruce (que s’ha portat molt bé).

Dinem en els jardins del Hotel, a base de carmanyola i després anem al Bar a fer els cafès i acompanyar-los amb la Ratafia que ens a portat en Francesc Sabata.

I tots cap a casa a esperar la propera la sortida.


Si voleu descarregar el track: cliqueu aquí



Podeu veure el recorregut per wikiloc:







Les fotos d'en Manel Parareda




Les d'en Josep M Clarà





i les d'en Francesc Blanch


1 comentari:

  1. Hola Xiruques, la propera pel massís del Garraf es encantadora,Castell d'Eramprunya, La Clota, Les Agulles, La Morella, La Pleta, les dolines i els avencs.Disfruteula.

    Salutacions

    ResponElimina