dimecres, 15 de novembre de 2017

417 - Rupit, l’Envestida, Cingles i Salt de Sallent. 25/10/217


417 - Rupit, l’Envestida, Cingles i Salt de Sallent. 25/10/217


9:08:00. Sortim de davant del forn de l’Era, just al costat de l’aparcament que hi ha a l’entrada de Rupit.
Ho fem direcció Est, pel carrer Barbacana, a continuació Carrer Bac de l’E, Coll de Castell i enfilem el camí de Santa Llúcia, pista en bon estat i fàcil de seguir.
Passem per l’Ermita de Sant Llúcia i anem seguint la pista fins arribar a una casa (can Castellet) amb tanca que haurem d’obrir i tancar.
Passem per la part nord de la casa ,  amb diverses edificacions o coberts annexes. Ara direcció sud,  la pista és converteix amb corriol entre  bancals.
DSC02953.JPG
A uns 300 m  tombarem direcció est, seguint el corriol  uns 200m. ens porta a un petit coll, amb tanca elèctrica, Arribats a aquest punt podem, si ho volem, fer una petita i senzilla grimpada, per pujar al cim del rocs de l’Envestida, fet que ens ofereix unes excepcionals vistes, a Collsacabra, les Guilleries, Montseny , els cingles veïns de Tavertet, el Far etc.
DSC02960.JPG
Tot seguit retrocedim uns metres per tornar-nos a situar al punt anterior, travessant la tanca per enfilar direcció nord, un sender amb pendent descendent  pronunciada, durant uns 100m.
Salvat aquest petit tram, continuarem per un bonic corriol   fresc i amb abundant vegetació, que amb suau pendent ens portarà al fons del torrent anomenat del Gravet, sota mateix del Grau de la Teula.
Arribem una pista mes ampla, la seguirem uns 220m fins trobar una intersecció.
Deixem la pista en més bon estat i agafem la de l’esquerra, que ens obliga a creuar el torrent,  amb cabal aigua , no presenta cap tipus de dificultat.
La seguirem amb sua pendent cara amunt, fins arribar a la una altra casa, també anomenada Castellet (segons mapa de l’ICC), la voregem per la vessant sud, i ens situa a la pista de Coll de Condreu.
DSC02968.JPG
11:08, Portem dues hores  i just la meitat de la ruta planejada. Fem una petita aturada i aprofitem per fer un  mossec.
Al cap de deu minuts, reprenem la marxa, per la dita pista fent un parell de llaçades, canviarem radicalment de l’est cap a l’oest, fins al Pla de Castellet
DSC02974.JPG
Aquests bonics plans, els seguirem més o menys 1 km., just per sobre dels cingles del mateix nom, i que son d’una gran majestuositat.
DSC02976.JPG


Passada aquesta distància, tornarem a creuar el torrent del Gravet, per situar-nos a una altra zona planera, també per sobre dels cingles de Pujolràs.
Al cap d’1,2 km. Arribem al mirador del Salt de Sallent, sempre espectacular tot i la manca d’aigua.
DSC02977.JPG
Fem uns  minutets de descans  contemplant el salt i fetes les fotos de rigor, continuem la ruta, ja en direcció a Rupit, pel costat esquerra de la riera del mateix nom.
Fem una petita desviació  per veure i fotografiar el salt de Sabaters.
DSC02988.JPG
Continuem la pujada, per cert amb molta vegetació i amb força anants i vinents a mesura que ens anem acostat a la poble.
DSC02992.JPG
13:15, arriba a Rupit i fi de l’excursió
Avui érem els integrant de la fota, inserida a sota.
DSC02164.JPG


El recorregut que qualificarem de fàcil han sigut 11,310 km. i 356 m. de desnivell positiu acumulat.
Imatge.jpg


Si us voleu baixar la traça per Avifont: cliqueu

La fitxa tècnica des de Wikiloc: Per Avifont

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada