dilluns, 23 de maig del 2016

369 - SANT MIQUEL DEL FAI 1800516


369 - Riells del Fai i gors del Tenes 180516


Aproximació, avui per diversos motius, de la Catalunya Central, tal sols assistirà un component, jo mateix.
Per tant deixo correr tot el tema de de la carreteres i altres comentaris. El cas és que a dos quarts de vuit, sol com un mussol,  surto de casa meva a Manresa per anar cap a Riells del Fai, a on m’he de trobar amb els companys de la costa, concretament de Sant Feliu de Guíxols. Arribo a Riells a un quart tocat de nou, faig cafè al restaurant les Oliveres, tot esperant que siguin tres quarts de nou, hora que han d’arribar els demés components de l’expedició.

9:10 --- 0,00 km 323 m. Ja tots junts i preparats, comencem la travessa. Ho fem partint de la parada de bus, situada al costat de la carretera d’accés al nucli de Riells, per ser més exacte, sota mateix del Restaurant Oliveras.
Prenem la pista que baixa direcció al riu, orientada a l’oest , trobem vegetació i moltes oliveres, la seguim mig quilòmetre.

09:19 --- 0,528 km. 311 m. Just quan s’encara direcció NO, deixem la pista i trenquem a l’esquerra per un corriol no gaire visible, el qual ens portarà una altra pista, a l’esquerra deixem el molí de la Pineda.


IMG_9875.JPG


9:30 --- 1,178 km. -- 278 m. Font de la pineda, sense aigua i en mal estat de conservació, al seu costat hi ha un plataner monumental.
Ens endinsarem uns metres per visitar el gorg d’en Jeroni.
Gorg del Jeroni.JPG

Continuarem uns metres mes amunt pel costat del riu, per un sender que al principi està força fresat, però arribem a un punt que és fa impracticable, ja que de continuar ho hauriem de fer pel mig del riu i tampoc ens ve massa de gust mullar-nos. Optem per recular fins a l’alçada de la font de la Pineda.
Aquí prenem un camí que puja vers la pista principal, fins a la casa i molí la Madella.


IMG_9890.JPG

Un cop passat el molí, seguim  més o menys 250 m., prenem el sender amb indicació. Obviem les indicacions de Sant Miquel del Fai i anem a l’esquerra, seguint per un camí cadenat que baixa vers el riu Tenes, flanquejats per parets verticals i deixant el riu a la nostra esquerra. Després resseguim un rec canalitzat a la nostra dreta, tot passant pel Gorg Negre i la zona de les tosques, fins arribar a l’antiga central hidroelèctrica , actualment en desús, punt a on s’acaba el camí.

IMG_9908.JPG

Tot seguit creuarem el rec,  sense camí seguint direcció Nord per una vessant un xic inclinada, que en pocs metres ens porta al bonic gorg d’en Manelet, a on el riu forma petits salts. Aquí cal buscar un corriol que s’enfila uns metres  fins trobar una lleixa una mica penjada, cal anar en compte a no relliscar. Amb pocs metres més  arribem al Gorg de la Balma Rosa, una sorprenent raconada, a on trobem la monumental balma , que dona nom al gorg, amb bonics salts d’aigua i cascades, des d’on es poden observar les cingleres i el recinte de Sant Miquel del Fai. Cal dir que el tram de la cascada superior és també molt relliscós.

IMG_0029.JPG
IMG_0030.JPG

10:51 --- 3,610 km. 319 m Aquest és el punt i final dels gorgs, ara toca desfer el camí, fins poc després del Moli de la Madella.

11:18 --- 4,649 km.-- 313 m. Ara agafarem el sender que puja a Sant Miquel, molt fresat, no presenta cap dubte, trams amb escales i de bon fer.

11:58 --- 5,758 km. 453 m., Arribada a Sant Miquel del Fai, trobem la porta que dona accés al recinte, tancada, per tant no podrem visitar el Monestir ni els salts d’aigua que hi ha als seus voltants, això si, aprofitem per fer una fruita, a l’hora que el nostre comercial aprofita per repartir algunes targetes dels Xiruques.

12:07. Reprenem la ruta, sortim de la zona del Monestir a través del portal que hi dona accés.

DSC00019.JPG

Situats a la sortida anem a buscar el sender GR-5, que comença a uns 200 m de la sortida, direcció N.

12:12 --- 6,192 km. -- 476 m. Enfilem el sender fen unes petites giragonces fins orientar-nos direcció S. Aquest tram del sender discorre per zones d’abundant vegetació i per sobre  de diversos  cingles  o penya-segats.
La senyalització és ben evident i no presenta dubtes.
Primer passem sobre les Costes de Sant Miquel, després pels Cingles de Sant Quirze, cap del Mill i arribem a la casa de l’Ullar. Entre tant anem canviant d’orientció, Nord, Est, Sud etc.
Fins aquí cap problema tot correcte, camí fàcil, suaus pendents i amb bones vistes. És a partir de la punta de l’Ulla, que ens compliquem una mica la vida.

13:23 --- 6,192 km. -- 641 m. Deixem el GR i tombem a la dreta, tot prenent un sender, no molt visible, però senyalitzat amb marques de pintura blava. Ara  l’acció de caminar és menys agradable, trobem moltes  bardisses, pedres, i pujades i baixades de diversa dificultat.
Tot i que sempre em trobat marques i camí mes o menys evident, ho trobem llarg, doncs no teníem clar ni el temps ni la distància que ens restava per arribar a Riells.
Finalment, després d’hora i mitja i perqué no, de certs nervis, arribem al Turó de les Onze Hores o Castell d’en Bes. Situats al cim, és quan ens orientem més be i tenim clara l’orientació que em d’agafar.

15:00 --- 12,320 km. --656 m. Ben orientats, marxem del Turó, per cert amb vistes excepcionals, desfem el tram que va del sender fins al Cim, tot marxant direcció N/E, arribem a una pista en mal estat i que l’anem seguint amb aquesta direcció.

DSC00022.JPG


14:14 --- 13,130 km. -- 657 m. Deixem la pista i ens endinsem a la nostra dreta per un sender, que al cap de pocs metres davalla fortament direcció S/O, camí molt pedregós i gens gratificant, però paciència, estem en la bona direcció.




16:02 --- 13,910 km. -- 521 m. Salvada la major dificultat del dia. ara sí encarem per un sender de molt bons transitar, situat just a sota del Turó de les Onze Hores i que el va vorejant.

16:13 --- 14,550 km. 492 m. Desviem una mica més al Sud tot prenent la carena de la Serra de Can Tabola, Aquest camí ja no el deixarem fins trobar els carrers asfaltats de la zona urbanitzada de Riells del Fai

16:40 Arribada als cotxes i fi de la sortida. Ha estat una bonica ruta, malgrat algunes adversitats.




Avui: Lluís Barbé,  Francesc Blanch, Maria Carles, Josep Casafont, Juan i Rosa Maura i Manel Parareda.

Si us voleu baixar el track del Avifont: cliqueu

La fitxa tècnica des de Wikiloc, per Avifont:




Si voleu més detall des de Wikiloc, per Avifont: cliqueu

Galeria de fotos de





i el vídeo del Avifont:



+++++++++++++++++++

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada