dissabte, 7 de maig del 2016

367 Sant Privat d'en Bas Salt del Sallent i Santa Magdalena 04052016


367 Sant Privat d'en Bas Salt del Sallent i Santa Magdalena 04052016


Aproximació: Els de la Catalunya Central, ens donem cita a les 7:25 al parc de l’agulla de Manresa. Puntualment sortim  direcció Vic per la C-25, a l’alçada de Vic agafarem la C-17 Direcció Ripoll, fins trobar els indicadors sortida 69 Olot, Manlleu Torelló, sortida per l’esquerra de l’autovia, i ens incorporem a la C-37, tot passant pels túnels de Bracons.
A les 8:20, segons hora prevista arribem a les Preses, lloc a on ens hem de trobar a les amb la resta de companys que venen de Sant Feliu de Guíxols. Nosaltres aprofitarem per fer un bon esmorzar a l’hotel Vertisol. a tres quarts  de nou arriben els companys, ens saludem i alguns aprofiten per fer cafè.


Després d’esmorzar, sortim par la part de darrere  de la zona ’aparcament de l’hotel Vertisol, carrer del Roure, per agafar la carretera GIP-5226, amb indicació Sant Privat d’en Bas, tot ben senyalitzat fins aquesta població.
Abans d'entrar al poble , venint en cotxe des de les Preses,prenem una pista, que creu el riu Gurn i  que el voreja per la riba dreta, més endavant trobem l’àrea de pícnic pla d’en Xurri,  i a pocs metres més una bifurcació, prenem a la dreta i estacionem els vehicles just a la confluència de les dues pistes, sota mateix  i a la nostra dreta ens queda l’àrea de pícnic abans esmentada.
9:15 --- 0,00 km. 615 m. Comencem a caminar per aquesta pista i a uns metres trobem una tanca de ferro  que barra el pas   als vehicles i de la que penja un senyal de prohibit aparcar. A continuació trobem un indicador que diu salt del Sallent per les Escales, és el camí que em decidit prendre per accedir al Salt.
9:26 --- 0,541 km. 662 m. Bifurcació, prenem el camí de  la dreta, que va planejant, tot deixant el que marxa de pujada a la nostra esquerra, un altre senyal indicador “Salt del Sallent”, ens facilita la ruta. Continuarem direcció oest, cap al fons de la vall, per aquesta pista molt fresada i envoltada d’abundant vegetació. Entre tant tenim el privilegi de gaudir de la remor de l’aigua del riu Gurn.
DSC01795.JPG
9:36 --- 1,107 km. 690m. Segona bifurcació: Agafarem el corriol que marxa de pujada a la nostra esquerra (si continuéssim pel de la dreta, aniríem a creuar la riera) i començarem la llarga i costeruda pujada, ja des de l'inici i que anirem fent tenint la riera a la dreta. Al principi, trobarem el camí de les escales i també ens trobarem un gran faig amb un tronc ben nuat, curiós i espectacular.


10:11 --- 1,992 km. 819 m. Arribarem a un petit replà,  que ens portarà a creuar la riera,  per una improvisada palanca de fusta, en construcció,  i en aquest punt, veurem per primera vegada una perspectiva del Salt del Sallent.
DSC09468.JPG
DSC01801.JPG
10:25 --- 2,173 km. 881 m. Trobem un senyal que ens indica sota el salt, aquí s’ha de fer una petita incursió que desprès haurem de desfer, per tal de poder veure’l des de sota l’espectacularitat del salt i la seva roca. Malgrat el cabal no és massa gran, val la pena veure’l . Fetes les fotos, retrocedirem uns metres  i encararem la segona part de la pujada. A mesura que anirem agafant alçada, trobarem un parell de petits replans/miradors que ens permetran gaudir d'unes vistes magnífiques. També trobarem un parell de punts amb cordes que ens ajudaran si el terreny és moll. Malgrat el traçat és força dret, el recorregut queda ben arrecerat i sense cap mena de punt compromès, ni molt menys aeri.
11:05 --- 2,862 km. -- 1.015 m. Arribarem a dalt del pla on trobarem una tanca de ferro i un indicador. Continuarem per la nostra esquerra en direcció "Sant Privat pel camí dels Matxos". En poca estona i tot planejant arribarem a la riera de sallent, just a la capçalera del salt d'aigua. Amb seny ens aproparem al punt de caiguda. Fer-ho, curiosament, és una necessitat que hom té quan hi arriba, al darrere mirant cap el salt, ens queda el gorg del diable.
DSC01812.JPG
DSC01809.JPG
Per continuar travessarem la riera i seguirem en direcció sud pel corriol que es dibuixa tot vorejant la forquilla que fa la raconada del salt. Passarem per un altre mirador (cal  anar alerta...) aquí fem una petita aturada per menjar una mica. Fet el petit descans, continuarem i  en pocs metres, trobarem una bifurcació de camins, on agafarem el que marxa cap a l'esquerra, en sentit sud-est, fins arribar a una clariana on hi trobarem el camí poc dibuixat que farem poc tros,
11:41 --- 3,881 km. 1.026 m. Ens veiem abocats  a una ampla pista que agafarem en la mateixa direcció que portem. Aquesta pista és la que ve de Vidrà i Pla Traver i que arriba fins a la plana de Santa Magdalena del Mont. El seu traçat ens servirà de referent. A partir d’aquí i fins a Santa Magdalena, imperarà la monotonia, tot i que l’entorn el bonic i agradable, doncs anirem per aquesta pista més de tres km i mig fins arribar a Santa Magdalena.
13:00 --- 7,486 km. 1.272 m. Arribada a Sant Magdalena, bones vistes, val la pena gaudir-ne. Aprofitem per fer foto de grup.
DSC01822.JPG
Contemplat el paissatge, desfarem el camí fins trobar els senyals que ens guien cap a Sant Privat.
13:09 --- 7,884 km. -- 1.268 m. Just arribem al trencall que prenem a la nostra dreta, és un sender ben evident, però amb forta pendent i a trams un xic pedregós, aquest sender és fa una mica pesat i més quan sabem que l’hem de seguir més de 3 km.
Tot i així a la meitat del camí ens trobem l’ermita de les olletes, un entorn agradable i pintoresc. Fem unes fotos i deixem descansar una mica els genolls,  que bé s’ho mereixem.
DSC01830.JPG
Continuarem la nostra escomesa, ara el camí és una xic més plasent.
14:45 --- 10,280 km. 680 m. S’ha acabat el sender i arribem a la casa de Can Turó. Fem reagrupament i emprenem la pista que ens ha de portar al lloc a on em estacionat els cotxes.
15:02 --- 11,040 km. 615 m. Fi de la sortida, de la qual en fem una valoració positiva i contents d’haver-la fet. Ara toca anar a dinar que de gana no en falta. Decidim anar a les Presses, a l’Hotel Vertisol, lloc a on hi tenim bones experiències d’àpats anteriors.
Avui: Lluís Barbé, Francesc Blanch, Maria Carles, Josep Casafont, Rosa Maura, Manel Parareda,, Miquel Pujols i Josep Samsó.

Si us voleu baixar el track del Avifont: cliqueu

La fitxa tècnica des de Wikiloc, per Avifont:


Si voleu més detall des de Wikiloc, per Avifont: cliqueu



El vídeo de la sortida per Avifont



La Galeria de fotos:





++++++++++++++++++++++++++++++

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada