diumenge, 16 de novembre de 2014

300 - CORRIOLS DE SANT SALVADOR DE GUARDIOLA I CASTANYADA 291014


300 CORRIOLS DE SANT SALVADOR DE GUARDIOLA MES CASTANYADA 291014
Aquesta sortida te poc de rellevant pel que fa a la ruta. Tot el seu atractiu i que no es poc, descansa en la celebració que porta intrínseca. la sortida 300 dels xiruques, i celebració de la castanyada, a casa del amic, company i saludat, Josep Junyent, amfitrió de la festa.
Per tant, no perdré gaire temps en fer  la descripció de la ruta. Aquesta es desenvolupa, seguint un track fet per un amant de la BTT.
Quasi tot son corriolets i trialeres pels voltats del nucli de Sant Salvador, bàsicament en la seva vessat sud est.
9:30 -- Surtin del carrer Serra d’Or, direcció sud fins trobar el camí de Marganell, anirem a la dreta seguint carretera asfaltada, passarem de davant del cementiri i continuarem direcció Raval del Parrot.
En arribar al pont del Parrot, sobre la rasa del Grèvol, anem a l’esquerra i a 40 m. agafem un sender  poc visible, a la nostra dreta, el qual s’enfila direcció la carretera BP-1101.
El camí passa per entre matolls i vegetació secanera. Abans d’arribar a la carretera ,passarem pel torrent del Graell, zona amb vegetació un xic mes ufanosa.
10:22 -- 2,712 k. Carretera BP-1101, de Manresa a al Bruc. La seguirem  direcció Montserrat, aprox. uns 700 m., moment en que ens desviem a la dreta, direcció oest pel sender que davalla cap al fons de la font i  torrent del Parrot. Zona de pins i ombrívola, aquí en Sam,  va descobrir una lleneguera i  va fer un bon remitjo de boniques llenegues.


DSC00008.JPG
DSC00005.JPG
Continuant avall anem a parar a la font Vella, poca  aigua.
DSC00011.JPG
11:33 -- 5,74 Km. Seguint la ruta trobem un raconet amb història, es tracta d’una sínia que aprofitava el cabal de l’aigua de la Font d’en Masats i de la riera o torrent que porta el mateix nom. Encara es conserven restes de les instal·lacions, de captació de l’aigua i de la pròpia sínia.


DSC00012.JPG
Deixem la zona, pot ser mes atractiva a nivell de vegetació, per dirigir-nos cap a la que serà l’última font que visitarem avui, be quasi totes tenen el nom de font, però d’aigua ben poca n’emana, pot ser en èpoques de pluja  son mes generoses amb el seu cabal.
Font de la Teula.
DSC00022.JPG
Continuant per costat esquerre de la Rasa  Grèvol anem direcció al Pont del Parrot, que em creuat anteriorment, per continuar direcció Sant Salvador, amb la intenció de pujar i visitar l'anomena't Castell de Guardiola, tot passat primer per l’Esglesia Parroqial del poble.

12:22 --- 7,146 Km. Arribem al  nou temple parroquial que va substituir l’original romànic que s’aixecava al puig de can Miralda, dins del recinte del castell de Guardiola. La nova església es va aixecar en una zona més planera, adaptant-se a les necessitats dels feligresos. Les obres de l’edifici s’iniciaren l’any 1640, data que apareix a la llinda de la porta d’entrada. A la rectoria annexa, en una de les llindes d’una finestra es constata aquest període constructiu: "Re Michael 1643 Puyades.
Fem un petit descans i uns decidim pujar al Castell i altres opten per marxar cap casa del amfitrió.


DSC00025.JPG

Els que decidim pujar al castell ens en portem una petita decepció, ja de Castell tant sols en te el nom, ara es una casa d’agroturisme i que ni tant sols es pot visitar.


12:46 --- 8,100 km Arribem al suposat castell, amb porta tancada a les instal·lacions, a on ens indiquen que es tracta d’una finca privada  dedicada a turisme rural.

DSC00027.JPG
Tornem enrere i per esperar l’hora de la convocatòria  i per que no dir-ho per complaure la il·lusió d'un Biker malalt de corriols, decidim donar una volteta mes per senders i trialeres de l’entorn.

13:30 --- 11,000 km. Arribem al lloc de destí a on trobem els que s’han quedat a treballar,  tot fen els preparatius per la elaboració de la paella  i la resta que han vingut mes tard. Tots amb ganes de passar una bona estona i compartir un bon àpat i bona companyia.


Mireu que bona pinta.
DSC00034.JPG

Avui érem !!  tots els de la foto, mireu quin goig!!!
DSC00037.JPG

Del pantagruèlic dinar  s’ha de dir que és d’aquells que crea escola i....afició. Moltíssimes gràcies a la colla de gent que ho fan possible, molt especialment al company Josep Junyent, ens ha tractat com a reis i amb molta generositat, gràcies Josep.
Si us voleu baixar el track del Avifont: cliqueu


La fitxa tècnica des de Wikiloc, per l'Avifont


La galeria de fotos a: Picasa**************************

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada