dijous, 23 d’octubre de 2014

299-- Sortida PLA DE BUSA I CAPOLATELL ( Presó) Mixta, a peu i cotxe 221014299-- Sortida PLA DE BUSA I CAPOLATELL ( Presó) Mixta, a peu i cotxe 221014

Sortim els representats Xirques de la CC a les 8 de Manresa


Passat Cardona, trencall direcció Navés i a un s 12 km. trenquem cap a la Vall d'Aigua d'Ora fins a Sant LLeïr, 740mts. on els Xiruques varem estar aquesta primavera.
Amb el monument al Compte Guifré I el Pilós.


Comença la ruta a peu, per la riba esquerra del riu d'Ora uns 3 km. en suau pujada fins el Mirador dels Presidents,1.120mts. on la pista ja comença a baixada cap a Llinars. 
Desfem el recorregut i travessem el riu per un pont per arribar  fins Sant Pere de Grau d'Escales.850mts


Una vegada les fotos de rigor, seguim de tornada fins Sant LLeir ( al davant de la Casa Pujol.). 
Remprenem el cotxe i seguim per sota el Cingle de la Creu en forta pujada fins assolir el Plà de Busa. Deixem el cotxe i seguim a peu. 
Son les 9h 15' En 5' ens presentem a la important casa de Ca'n Rial,1.320mts. on som atesos per la mestressa de la casa, que ens informa que fa dos anys han deixat de fer menjars. 
Seguim direcció nord i passem davant de Ca'n Vila ( tancada ) 1.340mts
Sobre nostre, el Serrat de Cogull 1.526 punt culminant de la Serra de Busa
Seguim direcció O i en 20' arrivem al Mirador del Llibre. Gran panorama sobre la Vall de Lord, St. Llorenç Morunys, Pedraforca, Serra d'En Sija i parets del Ferrús, etc
25' extrem O del Capolat, amb un tall vertical i profund que es salva en modern pont de ferro per entrar de plé al Capolatell.
En 15' més assolim l'extrem O on fem la foto de rigor, sobre els espadats i el buit de la Vall de Lord amb el Pantà de la Llosa del Cavall.1.300mts.


En 40' fem el camí de tornada fins el cotxe, a tocar de Ca'n Rial.
Fantàstic el Pla de Busa, de una extensió de uns 4 km de llarg per dos d'ample als seus punts màxims.
Finalitzem la sortida a peu a les 2h 5' , 10,5 km., 395 mts de desnivell 

Recuperem el cotxe i seguim fins el Coll d'Arques, on deixem la pista principal que va direcció S i baixem a la dreta per una pista secundaria -que no recomanem- i que en 11 km ens porta a la carretera de Solsona a St Llorenç de Morunys, sobre l'embassament

En una parada de bus, ens cruspim el dinar i a les 16h aprox seguim direcció Berga.

Avui erem en Josep Junyent i Josep Samsó


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada