diumenge, 12 d’octubre de 2014

297 ANDORRA, ENGOLASTERS, VALL DEL MADRIU 08102014


297 ANDORRA, ENGOLASTERS, VALL DEL MADRIU 08102014
Aproximació:  A les 7 ens  trobem al bar que hi ha a la benzinera de Berga, situada al cap d'avall del passeig de la Pau. El primer que fem es esmorzar, tot esperant que arribi el company de Sant Feliu de Guíxols.

A tres quarts de vuit, ja tots junt emprenem el viatge cap a Andorra, travessem la vall fins al final de les Escaldes. Trobem a la dreta les indicacions de Sant Miquel d'Engolasters  i d'aquí al peu del llac que porta el mateix nom.

Arribem a la zona d'aparcament, situada al mateix costat de la carretera, aparquem els cotxes i ens preparem per la caminada.

Quan falten 20 minuts per les deu, comencem a caminar, tot prenen el camí de les aigues, també conegut com el camí dels matxos,  que marxa planejant  direcció sud, es part del GR-11.

IMG_0006.JPG

Al principi el camí esdevé molt planer i perfectament habilitat per tot tipus de públic, amb amplada considerable i amb baranes protectores al costat.

Amb un quart d'hora arribem a un mirador, des del qual podem observar la vall d'Andorra i muntanyes que l'envolten.

10:05, Arribem a una petita zona de picnic, amb taules i barbacoa. S'ha acabat el camí ample i adaptat i el sender es converteix, en això,  un sender. Seguirem les marques blanques i vermelles i les indicacions de Coll de Jovell. En cap moment presenta cap dificultat, els camí es evident i les senyalitzacions perfectes.

IMG_0018.JPG

10:30, Ens situem a Coll de Jovell, punt de confluència del GR-11 amb un sender  identificat amb marques  rodones de color groc, els dos porten al Refugi de Fontverd.

Decidim agafar el de les marques grogues, que marxa planejat, enfilat a mitja costa, la qual rep el nom del  Solà d'en Ràmio. Amb aquesta opció aconseguim fer la ruta, en part circular, ja que la tornada la farem pel fons de la vall. Aquest camí va alternant, entre  planer, lleugeres pujades i més baixades.

11:55, Enllacem amb el GR-11 que ve del fons de la vall, anirem a l'esquerra direcció est, seguin el llit del riu Madriu. Aquí comença el verdader espectacle,  aigua , entorn verd i vegetació esplèndida, per alguna cosa, aquest zona va ser declarada l'any 2004,  Patrimoni , Natural i Cultural. per l’UNESCO.

12:10, Refugi Fontverd. Situat en una amplia pleta, envoltada de rierols. Aquí fem fotos, visitem el refugi i decidim continuar fins la Barraca de la Farga. l'Objectiu es gaudir de l'entorn, que be s'ho val.

IMG_0030.JPG

12:40. Barraca de la Farga, situada en un paratge extraordinari, lloc de confluència de diversos rierols i també la bifurcació de senders, GR-7 i GRP. Es un paratge bucòlic que val la pena gaudir-ne sens presses. Fem una passejada per entre aquesta fantàstica natura i tot seguit retrocedim, tot  desfent el camí fet anteriorment.

DSC00018.JPG


IMG_0036.JPG

13:15. Arribem al punt a on al venir hem trobat el GR-11. Ara continuarem pel fons de la vall, per continuar gaudint de la remor de l'aigua.

13:35. Bifurcació del GR-11 amb el GR-7, a l’esquerra ens queden els cortals de Ràmio,  el GR-7  segueix el curs del riu i el GR-11, s'enfila cap a coll de Jovell. Es el que agafem, per tal de tornar a enllaçar amb la ruta que hem fet a venir.

DSC00028.JPG


14:00. Coll de Jovell, ens queden uns 2,500 km. aproximadament. Tots ells seguint el mateix traç fet anteriorment.

14:33. Fi de la ruta, ens felicitem per la fantàstica sortida i ara toca anar a dinar. Decidim per majoria aclaparadora anar a l'Hotel les Closes. Bon dinar, bona excursió i millor companyia, total dia rodó.


Avui érem, Mercè Besora, Josep Casafont, Josep M. Clarà,  Josep Junyent, Manel Parareda, Miquel Pujols i Josep Samsó

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada