dimarts, 28 de gener del 2014

263 GR 11 LA VAJOL SANT ADREU D'OLIVEDA 220114


262 GR-11 , LA VAJOL , SANT ANDREU D’OLIVEDA 22/01/2014

Bages, trobada  a tres quarts de set al parc de l’Agulla, en Casafont, Junyent i Samsó,  agafem la C-25,  direcció Vic Girona, en arribar a la C-17 hi entrem direcció Ripoll, fins trobar la sortia 180, Vic Girona, la prendrem i just a la propera sortida , rotonda de Manlleu, ens espera el Berguedà, Clarà,  a un quart de vuit, ja tots quatre ens dirigim cap a la Vajol, aquesta vegada per la C-37, Túnels de Bracons. Olot, Figueres.
A dos de nou arribem a la Vajol, Restaurant Ca la Conxita, esmorzem de “bocata”  que ens portem de casa, acompanyant d’un vi Rosat de Garriguella.
Aprox. a les nou arriben els de la costa, Sant Feliu de Guíxols, Blanch, Maria i Manel, un cop saludats, toca anar a deixar un cotxe a Oliveda, un “conyaso”, tasca que ha tocat a en Blanch i Casafont. En tant els altres esperen ben acomodats a Ca la Conxita.
Be, una vegada acomplerta la tasca, començarem la caminada, a les deu.



10:03 -- 0,00 km.-- 546 m. Des de d’avant del Bar, agafem al carrer fins al final del poble, tombarem a l’esquerra direcció oest, seguint les marques ben evidents  del GR, que coincideix amb la pista que mena a Maçanet de Cabrenys.
10:21 --1,085 km.-- 552 m. Deixem la pista asfaltada i tombem a la nostra esquerra, direcció Mina Canta o  d’en Negrin, a la dreta ens queda al casa de Can Barris, que fou quarter dels Republicans durant la guerra civil.
Seguirem aquest pista, ara sense asfaltar, uns 400 m.

10:26 -- 1,457 km. -- 519 m. Mina Canta , també coneguda com "Mina Negrin" propietat de la família canta (avantpassats de Miquel Giralt, actual propietari) des de 1868.
Sempre ha estat  dedicada a l'extracció de talc o sabonet  com altres mines a la zona, destinats a la producció de paper, fertilitzants, ceràmica i productes farmacèutics.
No obstant això, a mitjans de 1937 el govern estatal expropià  la mina amb la intenció de construir un dipòsit segur,  una caixa forta on custodiar els fons Reservats provinents de la la Caixa  General de Reparacions , formats per lingots  d'or i plata , així com d'objectes de valor de les caixes fortes intervinguts en el Banc d'Espanya i nombrosos,  objectes valuosos religiosos rescatats de les principals ciutats de la reraguarda republicana.


Deixarem l’edificació a la nostra dreta, a la qual no es pot accedit, tot seguint una pista que marxa planejant, vers sud oest, a uns 200 m. torbem un desviament a la dreta que obviarem, ben guiats per les marques de color blanc i vermell, freqüents i visibles.

10:45 -- 2,747 km. -- 467 m. Puig de Milà, ara comencem el descens, per  un sender amb pendent molt pronunciada, en punts determinats un 29%. Aquest sender ens portarà fins la carretera Gi-503, de Darnius a Maçanet de Cabrenys.

11:40 -- 4,289 km. -- 253 m. Arribem a la carretera i creurem el pont sobre la riera de Mas Castells. Just a l’altra costat del pont, deixarem la carretera,  per endinsar-nos a la nostra dreta, per una pista forestal, amb abundant vegetació a banda i banda, la qual deixarem a uns 300 m., tot agafant un sender a la nostra esquerra, direcció oest.

12:25 -- 6,507 km. -- 368 m., Arribem a la pista asfaltada, que va de la Vajol a Maçanet, i que havíem deixat anteriorment, la seguirem a la nostra esquerra  200 m.,  i ens tornarem a desviar, aquest cop a la dreta, guiats per les marques del sender.

12:30 -- 6,785 km. -- 351 m. Font del Carme, fem una petita aturada, per menjar la poma, la taronja, mandarina plàtan etc.
També aprofitem per fer la foto de grup.
Seguidament, continuem entre alzines sureres, mens o menys 1 km. fins tornar a trobar la carretera que mena a Maçanet. Una vegada a la carretera, quasi, res mes destacable, ja que tota la resta del trajecte transcorre, per pista asfaltada.

14:07 -- 11,780 km. -- 381 m. Arribem a Sant Salvador d’Oliveda, fin de la ruta.
Ara toca tronar a organitzar la logística, per tornar a la Vajol.
Mes o menys a les 3 PM. estem tots a ca la Conxita de la Vajol, a on gentilment ens deixen dinar de carmanyola,

En acabar ens acomiadem i ens emplacem per la propera.

Avui: Francesc Blanch,Maria Carles, Josep Casafont, Josep Mª Clarà, Josep Junyent, Manel Parareda, Josep Samsó.



Nosaltres sì voleu Baixar el track: cliqueu


La fitxa tècnica des de Wikiloc, per Avifont:



Més Detall 1 Wikiloc per Avifont: cliqueu

La Galeria de fotos a; Picasa


******************************* + +

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada