dilluns, 30 de maig del 2011

129 VALL DE SANT DANIEL I CASTELL DE SANT MIQUEL – GIRONÈS 250511

129 VALL DE SANT DANIEL I CASTELL DE SANT MIQUEL – GIRONÈS 250511

Avui, a suggeriment d’en Francesc Sabata hem fet una sortida pel Gironès, per arribar-hi des del Bages hem seguit la C-25 (Eix Transversal) fins a trobar-nos amb la NII a la cruïlla de Vilobí d’Onyar i Riudellots de la Selva, ens hi hem incorporat fins a l’entrada sud de Girona, on hem seguit rectes per entrar a Girona que hem creuat fins a la Devesa, creuem el riu pel pont de Pedret i després de passar per sota el pont del tren agafem el carrer de Sant Daniel fins al pàrquing de la Font del Ferro.

09:15 (92 mts.) Pàrquing de la Font del Ferro, la font queda a pocs metres d’on hem deixat el cotxe, hi ha indicadors.

09:35 - 0,857 Km. (143 mts.) Després d’unes rampes, sobretot al deixat la Font del Ferro i per recuperar el camí, arribem a la NII que la creuem per un pas subterrani.

09:43 - 1,238 Km. (203 mts.) Aquí agafem una pista forestal amb molt bon estat que l’anirem seguint tot fen algunes dreceres.

10:15 - 2,938 Km. (354 mts.) Ara ja hem agafat gana i ens parem en un petit replà, per cert enjardinat per una amant de la natura, i amb uns bancs de pedra i esmorzem. Aquí hi ha una cruïlla, la pista que seguíem continua recta per anar al Santuari dels Àngels, nosaltres tombem a l’esquerra per continuar el nostra camí.

10:49 - 3,948 Km. (368 mts.) Passem per sota mateix del Puig Estela (Hi ha un indicador)

10:53 - 4,245 Km. (350 mts.) Hem començat a baixar seguint la pista, aquí la pista continua cap a l’esquerra (en portaria de dret al Castell de Sant Miquel) nosaltres continuem a la dreta, també amb pista Forestal.

10:59 - 4,558 Km, (341 mts.) només hem fet uns 300 mts. I deixem la pista per agafar un corriol a la nostra esquerra que amb una pendent pronunciada en portarà de nou a una pista que sembla bastant abandonada, aquesta ens conduirà a les Mines.

11:43 - 6,800 Km. (217 mts.) Mines de Ferro quina màxima activitat les varen tenir a finals del segle XIX i primers del XX, deixant la seva explotació l’any 1930. Es poden visitar un centenar de metres (cal portar llanternes), no tenen cap atractiu llevat de l’excavació de l’entrada que ens dona la sensació d’una selva tropical.

11:57 - 7,257 Km. (250 mts.) Ja hem començat a pujar i en les primeres rampes ens trobem la Font del Borni, raja poca aigua, però ben vinguda, tot i que un rètol ens adverteix de que no poden garantir la potabilitat de la mateixa. Seguim per una pista forestal, cada vegada més ben conservada, en creuem amb la que havíem deixat en el Km. 4,245, i ja sota el Castell agafem un corriol a la dreta que ens deixarà al peu del Castell.


12:27 - 8,627 Km, (395 mts.) Castell de Sant Miquel, en part restaurat, esta rodejat per una fosa, i en el centre hi ha una torra quadrada, unes escales de ferro ens permeten pujar fins al capdamunt. Fotos de rigor. Vistes fantàstiques del Gironès i les comarques i contrades que’ l rodegen. Canigó, Rocacorba, El Far, Sant Miquel de le Formiques, El Montseny tot al Nord i Oest, al Est és divises les Illes Medes i el Montgrí. Deixem el castell i per un petit corriols, molt fresat que surt amb direcció O. iniciem el descens. No te pèrdua, sempre fresat i amb algun indicador, passem per unes masies amb runes fins arribar a la NII.

13:22 - 10,810 Km. (156 mts.) Aquesta vegada creuem la NII, també per un pas subterrani per molt més ample i alt. I continuem baixant fent algunes dreceres.

13:35 - 11,500 Km. (94 mts.) Pàrquing de la Font del Ferro.

Avui ens quedem a dinar a Girona i aprofitarem per fer una visita cultura, totalment recomanada, pel barri vell, el Call, l’església de Sant Felix, la Catedral, i si cal, nosaltres ja no disposem de més tems, la Muralla.

En la sortida d’avui hem sigut en Francesc Blanch, Josep Casafont, Josep M Clarà, el recuperat Josep Junyent, Manel Parareda, Ramon Pous, Francesc Sabata i en Josep Samsó.

Si voleu baixar el track: cliceu

La fitxe tècnica des de Wikiloc:

si voleu més detall des de Wikiloc: cliceu

Un petit vídeo de la sortida:

I les fotos, cliceu sobre casa una d'elles:

Enllaç

les d'en Francesc Blanch

Les d'en Josep Casafont

Les d'en Josep M Clarà

Les d'en Manel Parareda

Les d'en Josep Samsó


******************************

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada