dijous, 5 de maig del 2011

126 Beget Coll de Malrem Castell de Rocabruna Beget 040511



126 Beget Coll de Malrem Castell de Rocabruna Beget 040511

L’aproximació a Beget, des de Manresa la fem per l’Eix Transversal C-25 fins a Vic, un cop a Vic continuem per la C-17 per arribar a Ripoll, a l’entrada de la població, i en la rotonda seguim a la dreta per rodejar-la per anar a buscar la C-26, després de passar Sant Joan de les Abadesses arribem a la rotonda i deixem la C-26 per agafar la C38, passem Camprodon i en ell Km 13,6 trobem el desviament que ens portarà per la GIV-5223 a Beget després de passar per Rocabruna, amb uns 14 Km, uns kilòmetres molt giravoltats i tot i que el ferm és molt bo, la carretereta és molt estreta. Ens hem trobat amb el Ganxons a Sant Pau de Segúries.

A l’entrada de la població hi han pàrquings pels cotxes i per les persones per lo que aprofitem per esmorzar i després de fer les fotos de rigor de l’església amb el seu espectacular campanar iniciem la sortida d’avui.

09:10 (547 mts.) Agafem el carrer principal, per sota de l’església i arribem al pont que creu el riu de Beget, És el punt més baix de la sortida 526 mts. Deixem el restaurant del Forn a la nostra dreta i ens enfilem per un carrer empedrat, al final del mateix trobem el primer pal indicador.


09:26 (544 mts) 0,381 Km. Aquí a la nostra esquerra agafem un corriol estret amb forta pujada, estem sobre el GR 83. El camí és agradable, ple de vegetació i fresc, tot i que pedregós i amb forta pendent, estem en el Grau. Continuem pujant.


10:52 (968 mts) 2,695 Km. L’Oratori i Coll de Golofreu. Aquí el camí és més planer i sense dificultats anem pujant, tot i que en un indret trobem un arbre caigut al mig del camí.


11:35 (1135 mts) 4,173 Km. Coll de Malrem. Estem a la frontera amb la Catalunya Nord, trobem buscadors de metalls intentant trobar bales de la retirada des Republicants, aquest punt també va ser molt utilitzat per marxar de la Catalunya ocupada. Fem les fotos i iniciem el retorn per un PR senyalitzat.
12:11 (1090 mts.) 5,398 Km.Collet de Bocabartella, el mateix nom d’una masia que ens queda a la nostra esquerra

Continuem baixant pel solei, el sol apreta, el terreny amb matolls però sense la vegetació que em disfrutat a la pujada, passem per un pedrera abandonada i arribem a la carrtera GIV 5223.
12:45 (907 mts.) 6,856 Km. Arribem a la carretera i la cruem, al mateix temps també creuem el riu en el Clot del Polls. Continuem per un camí paralel a la carretera, però uns metres per sota. Passats uns 400 mts sortim novament a la carratera i la seguirem fins a la primera corva a Can Tadeu. Aquí deixem la carretera i per un pista forestal i ens diriguim al Castell de Rocabruna, hem deixat la població de Rocabruna ala nostra dreta i no hi hem entrat.
Passem per Coll Semola i ens enfilem cap al Turó del Castell, Castell de Rocabruna.


13;26 (1004 mts.) 8,381 Km. Castell de Rocabruna, fotos panoràmiques des d’aquest punt és divisa al NO la població de Rocabruna i al Sud i en la fondalada Beget. Recuperem forces i iniciem novament la baixada, el camí continua sota el mateix Castell.
14:10 (832 mts.) 9,877 Km. Després de passar per un corriols, trobar-nos amb una pista forestal, creuar el riu de Rocabruna en un petit pont, arribem al Molí d’en Sorolla.


Ara seguirem el riu, una estona per la dreta, el creurem i el continuarem seguint per l’esquerra, el riu queda un xic enfonsat i molt emboscat, el rumor del aigua ens anirà acompanyant i de tant en tant el podrem veure com serpenteja entre roques i formant boniques tolles i gorgs, el camí és agradable i torna a estar ple de vegetació, entre boixos i ametllers.

14:42 (697 mts.) 11,52 Km. Ens retrobem amb la carretera, la creuem, i en direcció contraria a Beget la remuntem uns metres i en la primera corba baixem per un corriol, que ens portarà a creuar ara el riu de Beget per la Palanca dels Fangals, on podem veure un bonic salt d’aigua amb el seu gorg.

15:15 (622 mts.) 12,87 Km. Tornem a trobar-nos amb la carretera i la seguirem ara amb direcció a Beget, fem uns 400 mts i ens tornem a enfonsar per un corriols per anar seguint el riu.
15:32 (543 mts.) 13,79 Km. Final de la sortida estem al pàrquing de Beget.

Després de dinar tornem cap a casa després d’una sortida que ens ha complagut a tots.

Érem en Francesc Blanch, Josep M Clarà, Manel Parareda i Josep Samsó.

Si voleu descarregar el track: clicleu

La fitxe tècnica des de Wikiloc:

Si voleu més detall de Wikiloc: cliceu

Si voleu veure la galeria de fotos, cliceu sobre cada una de les fotos:

Les fotos d'en Blanch

Les fotos d'en Manel

Les fotos d'en Samsó

Ara el vídeo:


********************************

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada