dijous, 30 de novembre del 2017

420 - Ripoll puig del Catllar ruta de les fonts 291117


420 - Ripoll puig del Catllar ruta de les fonts 291117


Aproximació, de Manresa sortim a ¼ de vuit del parc de l’Agulla, punt de trobada habitual dels del Bages.
Agafem la C-25, fins a Vic i continuem per la C-17 fins a la ciutat de Ripoll. A les vuit arribem i esmorzem al bar fleca J. Junyent,  situada a la carretera de Barcelona 66., ens hi acompanya en Ramon Pous, tot i que avui no pot venir a caminar.
Després d’esmorzar, ens dirigim al punt de  trobada amb la resta de companys, que, també per la C-25 i C-17  han vingut de Sant Feliu de Guíxols.
El lloc escollit és el gran aparcament que hi ha al constat mateix de la caserna dels Mossos d’Esquadra.
A les 9:00, ja hi som tots, marxem direcció SE, per anar a buscar el túnel que ens permet passar a l’altre costat de la via del tren i carretera N-152. Ens orientem a l’O fins a la caseta d’en Jordana, aquí farem un angle de 45º,  vers l’Est , per agafar un sender amb marques blanques i verdes, les qual ens acompanyaran tot el recorregut.
Aquesta ruta és molt concorreguda per i popular per la gent de la zona.
El dia és fred i l’entorn blanc de rosada, estem a -2º C..



Anirem seguint aquest sender, trams un xic empinats, passarem pel Calvari, pla de la Bandera, serrat dels Grills, Collet de fornells, Collet de Fornells de d’alt, i Dona Morta , per arribar a les 10:40 a Santa Maria del Catllar, punt més alt del dia d’avui.


Arribats a aquest punt, alguns aprofiten per fer un mos i altres per fer la cabra.


En acabar els que han menjat i la cabra ha baixat altra vegada a la superfície, fem foto de grup
.

11:05, Continuem la marxa, ara ja cara avall i tot fent llaçades anirem perdent alçada, entre una espesa fageda, actualment amb totes les fulles al terra, cosa que l’hi resta atractiu.
Passem pel Serrat del Peguera, font dels Tresplans, masia abandonada dels Tresplans, i baixarem fins al fons del Torrent de Cubells, quasi sense aigua.
12:10 distància 7,500 km. fem una petita desviació a l’esquerra per baixar a veure les Basses Tèbies, senyalitzat per un pal indicador.


Continuem la marxa direcció Est, fins arribar al Riu Fresser el qual anirem vorejant fins al final del trajecte, pel camí anirem trobant diverses fonts, amb ben poc cabal, degut la sequera que estem patint.

12:53, Fi de la ruta.

Han estat 9,936 km i 394 m. de desnivell positiu.
Hi hem participat:
Francesc Blanch,  Lluís Barbé, Maria Carles, Josep Casafont, Josep Junyent, Joan i Rosa Maura, Manel Parareda i Miquel Pujols.

Si us voleu baixar la traça del Avifont: cliqueu

La fitxa tècnica des de Wikiloc, per Avifont:



Si voleu més informació del Avifont a Wikiloc: cliqueu

Recorregut:



La Galeria de fotos:





++++++++++++++++++

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada