dilluns, 13 de novembre del 2017

414 - RUTA MEGALÍTICA: Roca del Vallès, turo Rodo, Sant Bartomeu de Cabanyes 270917

414 Ruta Megalitica-Roca del Vallès, turó Rodo-Sant Bartomeu de Cabanyes 27/09/17


Tant els de la Catalunya Central des de Manresa, com els de la Costa des de Sant Feliu de Guixols anem a buscar la AP7 i fem sortida d’autopista a Granollers i a la rotonda seguim direcció Vilanova del Valles, on anem a l’ Urbanització la Pineda, pugem fins a la part més alta pel Carrer de la Ruta Prehistòrica, que acaba en una placeta. Poc abans d'arribar-hi hi ha un carrer estret, és el Carrer de la Roca Foradada, al final a mà esquerra , el carrer s’acaba aviat i es converteix en un camí tancat amb una cadena.
9 h. Es on deixem els cotxes per continuar a peu seguint un rétol indicatiu amb marques blaves que posa: Ruta Prehistòrica.
9h.10’ trobem un rétol que ens indica a l’esquerra el Dolmen de Can Gol II i a la dreta la Roca Foradada de Can Gol, Un cop visitats els dos continuem per la pista fins arribar aIMG_0003.JPG
9h.20’ La Roca Foradada.
IMG_2149.JPG
9h.30’ Tornem a la pista principal i ens arribem fins la Pedra de les Orenetes, es tracta d'un gran bloc granític irregular erosionat i ple de cavitats còncaves i de formes curioses on hi ha pintures rupestres molt poc visibles.
IMG_0007.JPG
10h.05’ Al darrera mateix comença un camí que es va enfilant fins el Dolmen del Cellecs o Cabana del Moro,
IMG_2171.JPG


Seguim fins el cim del Turó del Castell (506 m) on hi ha una torre de guaita amb molt bones vistes del Vallès.
11h.10’ Baixem del turó i ens dirigim al pròxim turó i pugem per un corriol a l’esquerra del camí arribem al Turó de Céllecs (534 m), on hi ha restes disperses, al mig de la vegetació es poden veure les restes d'un poblat ibèric.
IMG_2195.JPG
IMG_2196.JPG
11h.30’ Continuem i arribem al Turó Rodó (529 m), cim amb un vèrtex geodèsic al cim d’ un penyal, també hi ha les antenes i repetidors i ens apropem per un corriol fins la Cova del Turó Rodó, que està a pocs metres.
IMG_2197.JPG
IMG_2201.JPG
Tornem a la pista i iniciem la baixada, trobem unes fites a mà l'esquerra i seguim per un corriol fins un mirador, amb unes vistes panoràmiques excelents.
12h.25’ Seguim fins l’ermita de Sant Bartomeu de Cabanyes. Es tracta d'una senzilla construcció romànica del segle XI
IMG_0017.JPG
12h.40’ continuem cap a la font de Sant Bartomeu.
IMG_2220.JPG


13h.05’ Continuem per un corriol fins arribar una altra vegada a la Ruta Prehistòrica i ens arribem a veure el Plat del Rei o del Molí, és un bloc de pedra granítica situat al marge del camí, amb un buidat en forma de cassoleta circular i de poca fondària feta per la mà humana.
IMG_2224.JPG
13h.40’ ens desviarem per veure la Pedra de les Creus, es tracta d’un bloc de granit, gravat a la part superior amb nombroses creus i altres signes de difícil interpretació, alguns dels quals podrien datar-se a l’època prehistòrica.
IMG_2234.JPG
Desfent el camí fet al principi arribarem al cotxe i donarem per acabada la ruta.
Avui em sortit els xiruques Barber, Blanch, Mª Carles,Junyent, Maura, Parareda, Sam i ens varen acompanyar en Dani i en Vicens.


Si us voleu baixar la traça d'en Francesc Blanch; cliqueu

La fitxa tècnica des de Wikiloc:


Més informació des de wikiloc per Francesc Blanch: cliqueu 

Recorregut

La galeria de fotos:

Francesc Blanch

Manel Parareda

Josep Samsó

++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada