dissabte, 14 de desembre del 2013

259 Recasens La Junquera 111213



259 Recasens La Junquera 111213


GR 11 - REQUESENS - LA JONQUERA  111213

La sortida d’avui te com a destí la Jonquera, amb la finalitat de seguir el GR-11,  tasca iniciada a primers d’aquest any i que va quedar interrompuda a Requesens,  amb l’arribada de la calor.
Els de la Catalunya Central, ens trobem a les 7  al parc de l’Agulla de Manresa i en dirigim cap a la Jonquera, punt de trobada amb els companys de Sant Feliu de Guíxols.
A 2/4 de nou arribem al Bar Medrano a on esmorzem tot esperant l’arribada dels companys.

L’etapa que teníem previst fer, era, de la Jonquera a la Vajol, i deixar per un altre dia la de Requesens - Jonquera, ja que aquesta presenta, en funció del nombre d’assistents,  una certa complexitat  logística, degut al trajecte que s’ha de fer per camins no asfaltats.
Al donar-se el cas , que tant sols érem cinc participants, i podíem desplaçar-nos amb sol vehicle, vam optar per canviar la idea inicial i fer Rquesens la Jonquera.
Per tant, ens dirigim a la Cantina de Requesens, tot passant per Cantallops.

A les 10 arribem al punt de sortida, ens calcem les botes, engeguem maquinaria i disposats  a començar.



10:10 -- 0,00 km. 513 m. Iniciem la ruta mirant al nord, i agafant una pista a la nostra esquerra  que marxa planejant i coincident amb el GR-11, no presenta cap dubte.
Aquesta pista l’anirem seguint durant uns quants km., es fa un xic pesada, entorn secaner i  poc atractiu paisatgístic .


11:03 -- 3,582 km.  680 m. Al Costat esquerre de la pista trobem un placa de marbre, amb un inscripció que recorda un accident d’una avioneta francesa, ocorregut l’any 1986 i que estava col·laborant amb tasques d’extinció d’un incendi.
I pocs metres mes amunt i al marge dret, del camí encara es poden veure les restes de l’aparell sinistrat.


11:29 -- 4,401 km. 724 m. Arribem al Coll de l’Auleda, vistes esplèndides del Canigó. Ara per fi deixem la pista,  tot agafant el sender a la nostra esquerra, pal indicador , marques vermelles i blanques ben evidents. Ara el camí es mes divertit,  tot i que l’entorn continua sent secaner i mancat de vegetació .



12:00 -- 5,730 km -- 782 m. Desprès d’haver carenejat durant mes d’un km. arribem al puig del Falguers, punt mes alt de la sortida, aprofitem per fer la foto de grup i bones vistes a la serra del Canigó.




Tot seguin reprenem el camí, direcció la Jonquera, ara toca anar cara avall, per un sender gens atractiu, pedregós i pendent. Ens tocarà seguir-lo mes de 2 km. fins arribar a l’Ermita de Santa Llúcia.

12:50 --  8,200 km. 428 m. Arribem a Sta. Llúcia, Església romànica restaurada, situada a la part posterior  d’una casa  i amb una zona d’esbarjo al seu entorn.


Després de les fotos de rigor, continuarem al camí direcció la Jonquera, a partir d’ara, el sender es mes transitable i no es fa tant pesat.

13:44 -- 11,550 km. 104 m. Arribada al punt de destí, aquí ens espera un cotxe amb les carmanyoles i el dinar.
Mengem seguts en uns bancs d’avant de l’Institut de secundaria de la Jonquera.
Tot seguit , amb el cotxe d’en Manel , anem a buscar el cotxe que tenim a Requesens, i els altres companys ens esperen tot fent el cafè.

Mes o menys, a les 3 PM. donem la sortida per acabada, uns cap a Sant Feliu i els altres cap a Manresa.


Avui: Francesc Blanch, Josep Casafont, Josep Junyent, Manuel Parareda i Josep Samsó.


Si us voleu baixar el track: cliqueu


La fitxa tècnica des de Wikiloc:



Si voleu més detall des de Wikiloc, per Avifont: cliqueu


La Galeria de fotos a: Picasa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada