dissabte, 14 de desembre del 2013

256 Grabulosa Serra Llancers 201113



256 Grabulosa Serra Llancers 201113


256 COLL DE BRACONS LA GREVOLOSA, SANT MIQUEL DE CASTELLÓ HOSTALETS D’EN BAS 271113.



Aproximació, el de Sant Feliu i els del Bages, cada u pel seu compte, ens trobem a els Hostalets d’en Bas, a dos quarts tocats de nou. Els de la Catalunya central, prèviament havíem esmorzat a les Preses, restaurant Vertisol.
Un cop saludats i calçats per l’ocasió, deixem un cotxe als Hostalets i amb l’altre anem cap a Coll de Bracons, que ha de ser el punt de sortida.




9:05 -- 0,00 km.  1.132 m. Arribem al Coll i ens disposem a començar la ruta, ho fem agafant el camí barrat amb una tanca, en direcció contraria, del sender que mena al Puigsacalm. El camí es ben senyalitzat amb marques de pintura de color groc.






9:21 -- 0,594 km. 1.194 m. Collet de la Grevolosa, deixem momentàniament el sender, per pujar la pic del mateix nom. Trobem un petit tram  de forta pendent.




9:36 -- 0,900 km.-- 1.274 m. Pic de la Grevolosa, es la màxima alçada que farem. Bones vistes panoràmiques, no en podem gaudir degut al vent gèlid que bufava amb força.



9:47 -- 1,210 km. 1.194 m, tornem a estar al lloc a on havíem deixat el camí. Continuem el camí que marxa en direcció est, ens queden a la nostra esquerra, la  Costa Llisa i la Serra dels Arços,  molt plasent i de bon transitar.




10:28 -- 3,063 km. 1.190 m. Tornem a deixar provisionalment el camí, per pujar al Mirador de la Vall d’en Bas.




10:48 -- 3,597 km. 1.161 m. Coll de Llancers. En aquest punt trobem una bifurcació del sender, nosaltres agafem el que marxa a la nostra esquerra. Anirem trobant diverses mirandes, cap al Canigó i vall d’en Bas. El camí transcorre entre fagedes i abundant vegetació. Passarem per la Font de Llancers, situada al peu del camí.




12:10 -- 7,244 km. 941 m. Sant Miquel de Castelló, es tracta d’una església construïda sobre la roca, al peu de la qual hi ha una gran mirador, des don es podem veure tot un seguit de pobles de la Vall d’en Bas, amb presencia al fons de la serra del Canigó totalment nevada.
Una vegada contemplat el paisatge, tornem enrere, per continuar el sender ben senyalitzat, direcció als Hostalets. Aquest ja no el deixarem fins al final de la ruta.





13:15 -- 10,250 km 484 m. Arribem a els Hostalets. Ara toca, amb el cotxe,  anar cap a Coll de Bracons, a buscar el que hi hem deixat al començament.




Com que en Lluís te tard, els de Sant Feliu marxaran directament cap a casa i els de la CC, ens quedem a dinar de carmanyola, al mateix poble.
Després de dinar fem el cafè al bar  Cal Esteve..
També aprofitem per anar a comprar pa, a un forn, dels que crec, en queden pocs avui dia. El seu propietari, ens el mostra i ens comenta el procés de fabricació, que ben poc ha variat en el temps.






Avui: Lluís Barbé, Josep Casafont, Josep Junyent, Manel Parareda i Josep Samsó.

Si us voleu baixar el track del Avifont: cliqueu

La fitxa tècnica del Avifont des de Wikiloc:


Si voleu més detall des de Wikiloc per Avifont: cliqueu






La Galeria de fotos a: Picasa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada