dijous, 28 de gener de 2010

69 GR92 GARRAF a SITGES, d'estació a estació Renfe, 27.01.10

La sortida d’avui ha sigut la continuació del GR92 des de Garraf fins a Sitges. Hem deixat els cotxes a Sitges i amb el tren (després de perdre el primer, hem tingut d’esperar una hora per agafar el següent, tot per culpa d’una discussió – xerrada - col•loqui amb la taquillera de la Renfe. Hem sortit direcció Garraf a tres quarts de deu). L’espera l’hem aprofitat per esmorzar en el bar de la pròpia estació.
Un cop a Garraf travessem la carretera C31 i enfilem per una urbanització directes cap a muntanya, pesem per sota l’autopista C32, i pel costat de les runes del Castellet, ja som al Parc Natural del Garraf, la puja te alguns replans agradables, el camí bona part és fet amb pedra seca i xino-xano arribem a Can Lluça, son 290 mts d’alçada i és el punt més alt que farem avui. Fem la foto de rigor i planejant anem fen cap a Campdàsens, aquí ja és veuen uns correus, ha canviat aquell paisatge de grans pedreres que hem suportat durant tota la pujada des de Garraf. En aquest pla trobem varies masies, amb torres de defensa, hi ha la Casa Nova, Can Robert, Ca l’Amell i Can Granada, amb el ametllers flòrids.
Ara tenim una forta baixada, pavimentada, hi una vista desagradable, tota la cantera de Uniland a Vallcarca, el soroll és molest i l’impacta visual també.
Passem per sota l’autopista i agafem la carretera que fan servir els camions per transportar els materials d’un lloc a l’altre i a la cimentera.
Un cop som a Vallcarca hem de tornar a enfilar la muntanya que’ns queda al davant, passem pel costat de les cases del treballadors, dona la sensació d’habitatges abandonats, després de trobar un dipòsit a l’esquerra travessem un petit mur de formigó, suposem per parar les aigües pluvials i una forta puja, fem zig-zags ens porta a l’Ermita de la Trinitat. Una façana Gaudiniana ens fa de taló per fer-nos una nova foto de grup, abans però ja hem fet cap en un mirador sobre el mar que hi havia a l’esquerre.
Deixem l’ermita i per la seva dreta continuem pujant fins a trobar-nos una antena (hi ha el logo de Catalunya Radio), planegem i després de passar per la Penya del Llamps enfilem una pujada que és fa amb normalitat arribem al Puig de Sant Antoni, aquí hi ha 212 mts de desnivell sobre el mar, ja som a la baixa, ja veiem Sitges i la seva costa fins a Vilanova, aquí el paisatge ja és agraït, ho és des de que hem arribat a l’Ermita de la Trinitat.
Tenim una forta i rocosa baixada, els companys més adelantat ja ens esperen en el mirador de la Urbanització Llevantina (el picadero ?).
Baixem una part pels carrers de la Urbanització i escales que en el seu primer tram hi ha 170 graons, i en el segon tram més o menys els mateixos, i ja som a una plaça rodona, amb parada d’autobús, que no agafem perquè, un altre cop, hem arribat tard.
Enfilem l’Avinguda Quint Mar, i per carrers paral•lels a la platja arribem a l’estació.
Han sigut casí unes cinc hores, amb uns 14,85 Km. I 587 mts de desnivell acumulat.
Avui érem en Blanch, Casafont, Clarà, Junyent, Parareda, Sabata, Samsó i la Mercè.

Hem anat a dinar al Restaurant La Casa del Conill a Sant Miquel d’Olèrdola. Una Xatonada, mongetes amb botifarra i un bon sorbet, tot regat amb vi i aigua i després un cafè.

Fitxe tècnicaCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada