dissabte, 6 de febrer del 2016

355 La Barata - Casa Nova de l’Obac 03 febrer 2016



 355 La Barata - Casa Nova de l’Obac 03 febrer 2016


Els dos components de la Catalunya Central (Manresa) i els quatre de la Costa (Sant Feliu de Guíxols), uns per l’autopista de la Generalitat Manresa -Terrassa de traçat un xic perillós i cara i els altres per l’Ap7,  a l’alçada de Terrassa agafem el que tindria de ser el 4º Cinturó de l’àrea de BCN (no acabat i obres paralitzades) fins a Matadepera, on continuem per la ctra. de Talamanca fins el Km. 9 La Barata, punt d’inici de la circular d’avui.
Son les 9 del matí, ens posem les botes per fer la caminada i desprès de fer uns 300mts per la ctra. de Talamanca, agafem a ma esquerra un corriol molt fresat, i de bon caminar.
IMG_0001.JPG
IMG_0004.JPG
11’40  Arribem a la font de La Portella de la que no hi ha ni una gota d’aigua.
IMG_0012.JPG
Continuem el camí en el que tot i trobar hi clarianes que ens permeterien gaudir d’unes bones vistes a 360º, des del Pirineu fins Montserrat, la calitja que avui i tenim no ens ho permet.
DSC00021.JPG


11’53  Un turó de pedres i argila principalment de color vermellós, conegut per Turó Roig i a cinc minuts trobem el primer dels dos pous de glaç que es troben fent aquesta circular. Mol ben conservats i senyalitzats.
IMG_0017.JPG
IMG_0018.JPG
IMG_0019.JPG


12’26  Casa Vella del Obac del segle IX que tenia la funció de protegir la frontera Sud, de la Catalunya Vella, dels atacs dels Sarrains. La nissaga dels Ubach, propietaris del mas, va demostrar el seu esperit innovador  ben aviat. Una novetat de la casa era una cisterna de pedra que s'omplia amb aigua de la pluja. En aquell temps l'aigua encara s'obtenia dels bassals.
Aquesta tècnica va demostrar els seus beneficis un temps més tard, quan els habitants de la Casa Vella de l'Obac van ser els únics de la zona que es va lliurar dels efectes d'una greu epidèmia de pesta.
DSC00009.JPG
DSC00010.JPG
12’40  Casa Nova de l’Obac del Segle XIX, restaurada, i amb rètols que expliquen l’importància del forn de vidre que tenien, principalment destinat a fer ampolles de vidre per embotellar vi.
DSC00015.JPG
IMG_0039.JPG
IMG_0040.JPG
DSC00018.JPG
13’45  Arribem al punt de sortida i els sis components donem per acabada aquesta matinal.
Avui em sortit: Lluis Barber, Maria Carles, Josep Casafont,Rosa Maura, Manel Parareda i Josep Samsó.


Si us voleu baixar el track del Avifont: Cliqueu

La fitxa tècnica des de Wikiloc, per Avifont:



Si voleu més informació des de Wikiloc, per Avifont: cliqueu


La Galeria de fotos del Avifont

La Galeria de fotos d'en Lluís Barbé

La Galeria de fotos d'en Manel Parareda

La Galeria de fotos d'en Josep Samsó




^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada