diumenge, 7 de desembre de 2014

305 LES PRESES ERMITES I PUIG RODO 031214305 LES PRESES+ERMITES DE ST. MIQUEL I ST.MARTÍ+PUIG RODÓ 03/12/2014


Aproximació: Els de la Catalunya central i els de Sant Feliu de Guíxols, cada grup pel seu compte, ens citem  a Les Preses, Restaurant Vertisol.
Els de la CC,  com es tradició arribem una mica abans, ja que tenim per costum esmorzar abans de començar, en canvi els de la Costa ho fan abans de sortir de casa.
A ¼ de deu  ja tots junts, ens desplacem fins a zona esportiva de Les Preses, lloc d’inici de la sortida.
Estacionem els cotxes al Carrer, Camps del Prat, ens calcem les botes , preparem GPS i altres recursos.
A dos quart de deu, ja degudament equipats, començarem a caminar. Ho fem, direcció el camp de futbol i piscina, tot creuant  l’Avinguda President Tarradellas. Torbem un pal que indica el Volcà del Racó, pel sender Nº 9.
IMG_6735.JPG

Aquest sender s’enfila suaument direcció nord-est i transcorre per entre abundant vegetació i completament cobert de fulles, formant una bonica estora de color rogenc. Aquest bosc es conegut com a Bosc de la Boada. Val la pena estar atent, depenent de l’orientació de les vessants de la muntanya,  als canvis constats de vegetació, tònica que es mantindrà durant tot el recorregut. Zones de solei amb alzinars i pinedes i altres mes obagues amb rouredes i fagedes.
IMG_6742.JPG
10:06 -- 1,540 Km. Ja de ple dins del  parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, arribem al Volcà del Racó,  just en aquest indret tombarem sobtadament a la dreta, direcció est, pal indicador.
DSC00003.JPG
En arribar a una pista, prendrem a l’esquerra, fins trobar la casa del Racó. Passarem a tocar de les parets i la deixarem a l’esquerra, tot seguint les marques del sender, el qual transcorre planejat, entre frondosa vegetació.

IMG_6756.JPG10:20 -- 2,390 k. Travessem un petit torrent que passa pel clot de les Grípies.
10:35 -- 3,300 km. Arribem a l’ermita de Sant Miquel del Corb, origen romànic i perfectament restaurada.
IMG_6757.JPG
Es situada en un bonic entorn, verd i poblat de roures i algunes alzines. Fem fotos i ens entretenim un xic a contemplar el paratge.
Continuem direcció sud, ara per una pista un xic atrotinada fins trobar la casa de l’Antiga, amb una bonica font.

11:00 -- 4,536 km. Sant Martí del Corb, bonica ermita també romànica, menys restaurada que l’anterior, però amb una imatge mes autèntica.
DSC00013.JPG
Hi ha una font, don en brolla una aigua ben fresca. Aquí també fem fotos i contemplem acuradament l’entorn, val la pena.
Reprenem la marxa, prenent el sender a la nostra dreta, direcció est, identificat amb punts rodons de color groc, cal dir, que tot i que es pot seguir perfectament, el camí es fa mes confús.
A partir d'aquí s’enfila ben fort  pujant pel bosc d’en Camps, salvant un bon desnivell en poca distància, tot i així no es difícil ja que fa fent ziga zagues i esdevé força entretingut.
11:58 -- 5,962 km. Arribem al collet del pujant d’en Camps. Aquí fem reagrupament i deixarem provisionalment la ruta, tot desviant-nos a la nostra esquerra, per un sender poc visible, que va  seguint la cornisa de la muntanya i que ens ha de portar a la Roca del Lladre,
12:10 -- 6,294 km i 907 m. d’alçada. Roca del Lladre,   esplèndides vistes al Pirineu, ben nevat, i també a Olot i el seus entorns, Fageda d’en Jordà i volcans Sta. Margarida , Croscat, volcà de la Costa etc. així com el nucli de Sant Miquel de Sacot. Fem foto de grup amb senyera i aprofitem per menjar una fruita.
DSC00021.JPG

Ara haurem de desfer el camí fins tornar al collet  d’en Camps.
12:36 -- 6,641 km. Tornem a estar al collet. Ara continuarem direcció oest, carenejant al principi i posteriorment  ens enfonsarem lleugerament per la cara nord de la muntanya. Continuarem seguint el sender, ara força mes evident. Passarem per la font dels Cingles.
Trobem alguns  trams en que el camí esdevé molt estret, i força relliscós, degut a la gran humitat que hi ha, provocada per les pluges de dies anteriors. Cal anar en compte a no caure.
12:52 -- 7,352 k. Coll de Bas, continuarem sempre pel  mateix sender, direcció el Puig Rodó.
13:15 -- 8,332 k. Collet del Puig Rodó. Ara ens desviem a la dreta, per pujar al Puig, que ens queda ben visible a  poc mes de 100 metres.
13:20 -- 8,484 k. Puig Rodó. Altra vegada extraordinàries vistes, serra del Canigó, Taga etc. i tota la panoràmica vista i esmentada anteriorment des de la roca del Lladre. Tornarem a fer foto de grup i ens recreem i gaudim de les vistes.
DSC00029.JPG
Retrocedim fins al Collet i prenem la baixada direcció l’Àrea recreativa de  Xenacs, tot passat per una zona a on hi ha uns panells informatius que recorden el passat de l’activitat  carbonera  de la zona.
13:43 --- 9,228 k. Àrea recreativa  de Xenacs, ens desviem uns 100 m. per arribar-nos al mirador que porta el mateix nom. Tornem a desfer el camí fins a l’Àrea i  prenem el sender que marxa paral·lel per sota  la carretera d’accés a la Zona. Al cap de poca estona, el sender gira a la dreta i baixa en forta pendent direcció oest.
14:21 --- 10,670, Arribem a un petit torrent i just en aquest  punt s’acaba la  pronunciada pendent. Trobem una pista cimentada que davalla direcció Les Preses, tot passat per les masies de Cal Talaia, el Pujol i el Pinell.
14:35 -- 11,590 k. Arribem a destí, de nou canvi de calçat. En Ramon ens obsequia amb una fresca cervesa. Hem començat amb el dia un xic emboirat, però posteriorment s’ha aixecat i em pogut gaudir d’una excel·lent diada.
Avui érem: Francesc Blanch, Maria Carles, Josep Casafont, Josep Junyent, Manel Parareda i Ramon Pous.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada