dissabte, 3 d’agost del 2013

240 REFUGI PRATS D’AGUILÓ, COMABONA 24072013



240 REFUGI PRATS D’AGUILÓ, COMABONA 24072013


Aproximació, a ¾ de set, els de la Catalunya Central, ens trobem al parc de l’Agulla de Manresa.
Tot seguit agafem la C-25, fins a l’alçada del desviament de Berga Túnel del Cadí. Agafem aquesta direcció i enllacem amb la C-16, la qual seguirem tot travessant el Túnel del Cadí, una vegada passat el túnel continuem per la mateixa C16, direcció la Seu d’Urgell, fins enllaçar, a l’alçada de Bellver de Cerdanya, i a la rotonda amb la N-260, direcció la Seu i Andorra,  fins trobar la població de Martinet, punt de trobada amb els de la costa.
A Martinet, esmorzem a l’Hostal Cadí, tot esperant que arribin els companys.
Un cop arribats, tots al cotxe,  i  en marxa, al final de la població, en direcció la Seu, trobem  a l’esquerra el desviament de Montellà  ,  3 km,  abans d’arribar a Montellà, a la dreta trobem el trencall del refugi de Prats d’Aguiló. Es tracta d’una pista en força bon estat, que amb una distància de 12 km. ens deixa a 200 m. del refugi.


A ¼ de deu arribem  a un pas barrat amb cadena a on hi ha un petit aparcament, es el lloc des d’on començarem la ruta d’avui.


09:19 -- 0,00 km  1.962 m. Tots disposats, agafem direcció al  refugi, que es a on s’inicia l’excursió, just al costat esquerre, dels arbres que tenim al front.


9:38 -- 0,834 KM. -- 2.070 M. Abeurador de bestiar a la nostra dreta, anirem seguint les marques de pintura  ,  freqüents i en molt bon estat, es el sender,  PR C-124,  que va pujant en pendent pronunciada, tot  fent ziga zaga, cal dir que no presenta cap tipus de dificultat, a banda de l’esforç físic.


10:33 -- 2,513 km. -- 2.421 m. Pas dels Gosolans amb el Pedra al fons, podem dir , que em fet,  la part mes empinada de l’excursió.




Just en aquest indret, amb el Pedraforca al front, si mirem cap al sud,  ens desviem a l’esquerra i tot caranejant, ens queda a la dreta la part del Berguedà i a l’esquerra la Cerdanya.
Degut a la morfologia d’aquesta serralada, les vistes cap a la Cerdanya son bastant aèries, i agraïdes,  mentre que si mirem la vessant cap al Sud, mostra una pendent suau, amb prats verds , que son ben aprofitats per animals de pastura,  cabals i vaques, el que dona un contrast molt vistós i atractiu.


10:58 -- 3,517 km. -- 2.500 m. Collet de Comabona,  continuem pujant i ja podem veure al front el cim del Comabona.


11:13 -- 4,288 km. -- 2.544 m. Cim del Comabona, gaudim de les vistes i entorn, que be s’ho valen,  fem fotografies i aprofitem per fer una queixalada, i també, l’obligada foto de grup.


Ara  emprendrem la tornada,  tot agafant el GR-150.1 i que des del pas dels Gosolans ens quedava a la dreta, ja que nosaltres em pujat per la carena, per tal de gaudir de les vistes cap a la  Cerdanya, cara Nord .


11:52 -- 5,002 km. -- 2.413 m, Coll de Terrers, voregem els turó per la vessant sud est, tot deixant-lo a la nostra esquerra, a la dreta podem veure la població de Bagà.


12:02 -- 5,546 km. 2.342 m. Pas de Tancalaporta, continuem transitant pel GR-150.1.


12:20 -- 6,485 km. -- 2.235 m. Pas de Bou, a pocs metres d’aquí,  abandonem el GR i ens enfonsem per un sender a l’esquerra, que ens va encarant cap al punt d’arribada, molt ben marcat amb pintura de color butà/taronja.
13:18 -- 8,114 km. -- 2.091 m. Pla de les Creus, continuem pel mateix sender. Cal dir que en aquest punt hi ha una bifurcació del sender, ben poc o gens visible. Nosaltres en un primer moment vam continuar recte, en compte de desviar-nos a la dreta, cosa que ens va fer optar per desfer una part del camí fet. Tot i així, de no haver-ho fet, també hauríem tornat a connectar amb el sender que nosaltres seguíem.
Anirem baixant fins arribar al fons del barranc de les Toselletes, el travessarem i emprendrem l’última pujada del dia.


14:09 -- 10,240 km. 2.029 m. Collet Herbós, ja podem veure, i ben aprop,  el refugi ,l’aparcament i  el que ha de ser el final de la ruta, a partir d’ara,  tot baixada.


14:24 -- 11,230 km. -- 1.962 m. Fi de la caminada, ara toca canviar el calçat, alguns fer estiraments, i emprendre la tornada cap a Montellà i Martinet.


A Martinet dinem, ben acomodats a unes taules de fusta, ben ombrívoles ,  situades a l’altre costat del Segre.
Després dinar els de la costa marxen ràpidament ja que en Manel te compromisos familiars, els altres ens quedem a prendre cafè.

Avui érem, Francesc Blanch, Josep Casafont, Josep Junyent, Manuel Pararera i Josep Samsó.

Si us voleu baixar el track del Avifont: cliqueu

La fitxa tècnica des de Wikiloc, per Avifont:



Més detall des de Wikiloc: cliqueu

La Galeria de fotos a: Picasa



***************************************************+

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada