dilluns, 10 de desembre del 2012

208 VOLTA PER CÀNOVES EMBASSAMENT DE VALLFORNERS I CASTANYER D’EN CUC. 51212



208 VOLTA PER CÀNOVES EMBASSAMENT DE  VALLFORNERS  I CASTANYER D’EN CUC. 51212

Els de la Catalunya central, ens trobem a 2/4 de vuit al Parc de l’Agulla de Manresa i a 3/4 de vuit a Cabrianes.
L’aproximació la fem per la C-25 fins a Vic, de Vic a la Garriga per la C-17 i de la Garriga a Cànoves per la BP-5107.
A ¼ de deu ens trobem amb els de la costa, desprès d’esmorzar agafem els cotxes i ens dirigim en direcció nord-oest , per una pista en principi asfaltada,  i desprès es converteix en pista forestal, en bon estat. Passem pel Molí antic,  i Can Domènec, fins arribar a un zona d’aparcament, a partir de qual ja no es permesa la circulació de vehicles no autoritzats.
9:45, -- 439 m. – 0,0 Km, Comencem a caminar, tot agafant la mateixa pista que hem arribat,  a 200 mt. trobem un trencall a l’esquerra, els deixem, i continuem recte amunt , en direcció al Pantà de Vallforners.
10:03, -- 528 m. – 0,722 Km., Arribem al mur de contenció de la pressa de Vallforners, actualment amb molt poca aigua, a la dreta ens queda el trencall de la casa de Can Cuch, continuarem per la pista que voreja el pantà.
10:25, -- 529 m. -- 2,00 Km., Final del pantà, a la dreta trobem un trencall,  degudament senyalitzat,  a la dreta Casa del Bosc i castanyer d’en cuc i a l’esquerra Vallforners, es per la qual continuarem. A la nostra esquerra ens queda el Rec de Vallforners, l’anirem seguint,  es el que abasteix d’aigua al pantà del mateix nom.
11:09, -- 717 m – 3,950 Km. Masia de Vallforners, habitada i en bon estat de conservació, surten a rebre’ns uns quans gossos, sorollosos però gens agressius.  Aquí deixem la pista i ens endinsem per un sender que trobem a la nostra dreta,  molt arbrat, el qual anirem seguint fent ziga zaga, fins a salvar l’obaga que una vegada agafat el sender , ens queda a la nostra dreta.
12:20, -- 988 m. – 5,649, Masia Masdeu, en ruïnes , estem a la cota màxima que assolirem avui, per tant es hora fer una aturadeta, fer un mossec, descansar i gaudir de les vistes. A les 12:50 reprenem la ruta, per la pista mes fresada.
13:08, -- 838 m. – 7,032 Km., a l’esquerra en queda la Casa del Bosc, masia de turisme rural o colònies, continuem baixant.
13:18, -- 773 m. – 7,614 Km., Castanyer d’en Cuc, segon la wikipedia, està considerat per la Generalitat de Catalunya , arbre monumental de manera que el govern el protegeix.  És dins dels límits del Parc Natural del Montseny. Es creu que és l'arbre més gros (en diàmetre) de Catalunya. Patí un incendi accidental el  1936, que va cremar-ne el tronc principal. Malgrat això, en l’actualitat es força vigorós gràcies a les branques que han anat sortit de la base de la soca, dins de la qual hi ha una gran cavitat a la qual si pot accedir. Desprès de fer les fotos de rigor, reprenem la marxa.
13:38, -- 761 m. – 8,000 Km. Sot del mal Forat, creuem un rierol i continuarem baixant , pel costat del torrent de la Baga d’en Cuc. A la nostra esquerra trobem la font de les Acàcies.
14:09, -- 525 m. – 10,100 Km. Arribem a la cruïlla de la pista que havíem deixat . Ara agafem a l’esquerra pel mateix camí fet a l’anada i que seguirem fins arribar a l’aparcament a on tenim els vehicles, punt de sortida/arribada.
14:35, -- 439 m. – 11,950 Km Fi de la caminada d’avui. Ara toca anar dinar. Després del canvi de calçat, agafem els cotxes i ens dirigim cap a Cànoves, a on dinarem de carmanyola,  ho fem al bar restaurant la Terrassa, que molt gentilment ens deixen utilitzar les taules.  En acabar ens acomiadem i quedem pel proper dimecres dia 12/12/12, a lloc i hora pendent de decidir.
Avui érem Lluís Barbé, Francesc Blanch i Maria Carles, Casafont,  Clarà, Junyent, Parareda i Samsó.

Si us voleu baixar el track: cliqueu

La fitxe tècnica des de Wikiloc per Francesc Blanch:


si voleu més dades des de Wikiloc: cliqueu 

Un resum de les fotografies:



i total la galeria aquí

**********************************************


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada