dijous, 11 d’octubre de 2012

199 EL CANIGÓ (Des del Refugi dels Cortalets) 260912EL CANIGÓ (Des del Refugi dels Cortalets) 260912

L’aproximació des del Bages la fem per la C-16 (E-9) direcció Túnel del Cadí, un cop passat aquest a la primera cruïlla és gira a la dreta i sense deixar la E-9 ara continua per la  C-162 és passa per Das i Alp on empalmem amb la GI-4033 (sense deixar l’E-9)  fins a trobar-nos amb la N-152 que probe de la Collada de Tosses, seguim fins a Puigcerdà direcció Franca fins a Bourg Madame (La Guingeta) en la cruïlla deixem la E-9 i agafem a la dreta per continuar per la N-116 fins a Prades, un cop passada la població per la variant en el girador ja tenim un indicador que ens portarà per una carretera estreta però asfaltada fins a Villerac. En aquest punt si no és disposa d’un 4x4 o un Tot camí millor és contractar un taxi, millor fer-ho ha a Prades ja que en aquesta població no hi trobarem ni un taxi ni un bar, però si una zona d’esbarjo per poder esmorzar o dinar còmodament, nosaltres hi varem esmorzar  i a la tornada també hi varem dinar.  
Aquí comença una pista forestal d’uns 23 Kms. aproximadament hi ha trams bons, i de no tant bons, aconsellable vehicle apropiat per muntanya. Una centenars de metres abans del Refugi s’ha de deixar el cotxe, l’accés amb vehicle al Refugi esta restringit en aquest petit tram.
11:32 – 2117 mts. – 0,00 Kms. Seguim un camí ben fressat que de seguida ens porta al Pla dl Estanyols, aquí podríem anar cap a la Cresta de Barbet per després fer cim per la Xemeneia, però nosaltres ens decantem a la dreta i anem pel Pic Jofre.
12:00 – 2291 mts. – 1,40 Kms. Amb menys de mitja hora som a  la Font de la Perdiu. No hi ha cap problema per anar seguint ja que hi ha indicacions i a més el camí esta molt fressat.
12:20 – 2362 mts. – 2,01 Kms. Pic Jofre. Aquí comencem a notar el fort vent, el cim ja és va tapant per la broma.
12:40 – 2480 mts. – 2,61 Kms. Roc dels Isards, la boira ja comença a mullar una mica.
12:55 – 2534 mts. – 2,96 Kms. La Portella, continuem amb el mal temps, la boira és baixa i mulla, comencem les llaçades finals per fer cim.
13:50 – 2784 mts. – 3,90 Kms. Cim, la boira només es permet fer la foto que tot hi així és olt defectuosa i no ens deixa veure les vistes que és podríem contemplar des d’aquest estimat cim.
Iniciem el retorn per mateix camí i un cop al Pla dels Estanyols ens dirigim cap al Refugi, a fi de completar la colla ja que en Clarà per dificultats físiques i en Casafont per companyonia han reculat a l’alçada del Roc dels Isards, val a dir que tant un com l’altre ja havien assolit aquest cim fam uns anys.
15:10 – 2157 mts. – 7,97 Kms. Arriba al Refugi. Ara ja plou i ens mullem un xic.
Un cop als cotxes retornem a Villerac, logicament pel mateix camí, un cop allà dinem de carmanyola i després retornem per la mateixa carretera que hem fet al matí.
Avui érem en Francesc Blanch, Maria Carles, Josep Casafont, Josep M Clarà, Josep Junyent, Manel Parareda i Josep Samsó. 


Si us voleu baixar el track: cliceu

La fitxa tècnica des de Wikiloc:


si voleu més detall des de Wikiloc: cliceu

Un resum de les fotografies:Si voleu veure total la galeria de fotos: cliceu


*******************************

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada