diumenge, 21 d’octubre del 2012

202 Sant Aniol de Finestres, Puigsallança, Església de Finestres, Sant Aniol (Sortida circular) 17.10.12



202 Sant Aniol de Finestres, Puigsallança, Església de Finestres, Sant Aniol (Sortida circular) 17.10.12

Aproximació: Els del Bages sortim a les 7:00, del parc de l’Agulla de Manresa.  Agafarem la C-25 fins a les proximitats de Vic, continuarem per la C-17, direcció Ripoll, fins la sortida 68, aquí agafem la C-37 tot passant pels túnels de Bracons. Un cop passats els túnels a la primera rotonda agafem la segona sortida , C-63 direcció Sant Feliu de Pallerols fins arribar a les Planes d’Hostoles, a on arribem a les 8 i 5 minuts. Aquí parem a esmorzar al Bar/Fonda, La Caseta, ens tracten molt be. Desprès d’esmorzar i fer cafè, agafarem la GI-530, cruïlla situada davant mateix  del restaurant la Caseta.  Després d’11 quilometres  a les 9:00, arribem a Sant Aniol de Finestres a on ens esperen els companys vinguts de Sant Feliu de Guíxols.

9:10 – 404 mts. 0,00 Kms. Comencem la ruta en direcció al Restaurant Can Tura, a l’arribar a l’alçada del restaurant ens desviem a l’esquerra per una pista asfaltada, en direcció a la riera de Llémena, després d’haver passat un petit pont agafem a l’esquerra per una pista en bon estat, tot quedant-nos la riera a la nostra esquerra.
9:28 – 425 mts. 1,214 Kms. Aquí ens desviem a la dreta agafant un sender, que passa força desapercebut i que anirem seguint, gràcies al GPS, fins a trobar  la casa de can Costabella la qual passarem pel mig dels diferents coberts.
9:47 – 482 mts. 2,102 Kms. Casa Costabella, passem pel mig de coberts i gossos, que delaten la nostra presència, fet que provoca que surti el pagès, al qual li preguntem si anem be per anar al Puigsallança, ens orienta amb les seves explicacions, amb l’ajuda de les quals i el suport del GPS, encarrilem la pujada sense dificultats, a uns 200 metres trobem un petit tancat, a on hi ha un parell de senglars en captivitat. Anirem seguint el sender mitjançant el track, actualment desbrossat i sense massa dificultats per transitar-hi.
11:12 – 932 mts. 4,630 kms. Arribem a una cruïlla de camins, Puig de Faig Rodó, agafem el de l’esquerra, que es el que ens indica el track, tot i que el rètol ens diu puigsallança a la dreta. Ara el camí cada vegada es fa menys visible, degut a la gran quantitat de fulles i brossa dels arbres, tot i així l’anem descobrint.
11:32 – 951 mts. 5,234 kms. Arribem a una pista forestal, ara si el camí es evident i no presenta cap dubte, a mes trobem marques de color groc. Mes endavant la deixarem, agafant un trencall a la dreta, també ben visible. Anirem carenejant fins arribar al cim.
12:00 – 1.024 mts. 6,036 Kms. Fem Cim, Puigsallança, disposem de vistes esplèndides,  Santa Pau,   Santuari del Mont ,  Bassegoda , El Canigó  etc.
12:22 – 1.024 mts 6,306 Kms. Desprès del descans,  fotos de rigor, i haver fet un mossec, reprenem la ruta en direcció a Santa Maria de Finestres. El sender es ben evident amb senyals grogues i fites.  Camí que baixa per entre boscos frondosos.
12:43 – 867 mts. 6,900 Kms. Arribem a un coll, des del qual es veu en front l’Església de Santa Mª de Finestres, aquí ens hem de desviar a l’esquerra, ja que per la carena el pas es dificultós. A uns 200 mts. Trobem una petita grimpada amb uns graons de ferro,  sense cap tipus de dificultat. Trobem un Oratori dedicat a Sant Pau, el deixem a la nostra esquerra i continuarem recte fins arribar a l’Església
13:00 – 876 mts. 7,466 Km. Hem arribat a Santa Maria de Finestres, Església situada en una zona amb vistes privilegiades, es pot veure tota la vall de Llémena, Sant Aniol i les muntanyes del seu entorn.
13:18 – 764 mts. 8,011 Km., Casa abandonada, anomenada el Raspat, aquí trobem una pista en bon estat, que es la que dona accés a un precari funicular per a mercaderies, per l’abastiment  a Santa Maria de Finestres. Agafem  la pista a la nostra dreta i al cap de pocs metres trobem a l’esquerra,  un sender, ben senyalitzat i fressat, que ja no deixarem fins al final de la ruta.
14:12 – 404 mts. 10,960 Kms.  Sant Aniol de Finestres, final del recorregut, amb agradable sorpresa, ens espera el company Josep Mª Clarà “alies el Capità”, que no havia pogut venir a la caminada.

A continuació dinem envoltats de bestioles, oques, conills, gats, galls i gallines,  etc.etc., en un paratge propietat del Restaurant Can Tura, que molt gentilment ens vam permetre utilitzar.

Després de dinar entrem al Restaurant a fer cafès i altres complements vitamínics .  Molt ben atesos per un cambrer d’origen Portuguès,  simpàtic i alegre.

Avui érem , Francesc Blanch, Maria Carles, Josep Casafont, Josep Mª Clarà (aquest només a dinar), Josep Junyent, Manuel Parareda i Josep Samsó.

Si voleu baixar-vos el track: cliceu

La fitxa tècnica des de Wikiloc:


Si voleu més detall des de Wikiloc: cliceu

Resum de les fotografies:


La galeria de fotografies la trobareu a: cliceu

*************************

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada