dilluns, 16 de juliol del 2012

188.- Núria Noufonts Eina Núria (Circular) 11072012



188.- Núria Noufonts Eina Núria (Circular) 11072012

Aproximació, els de la Catalunya Central, ens trobem a ¾ de sis al Parc de l’Agulla i agafem la C-25, fins a Vic. Per continuar per la C-17 fins a Ripoll, N-152 fins a Ribes de Fresser i GIV-5217, fins a Queralbs.
A Queralbs esmorzem i esperem  el cremallera de les  8 menys 10, per arribar a Núria a les 8 i 10 aprox.
A les 8 i ¼, ja estem en disposició de començar la ruta d’avui. Es presenta un dia clar i solejat.
8:16 – 0. 0 km 1.968 mt. Comencem la caminada, just al sortir de l’estació del cremallera, travessem l’andana i en dirigim a un petit pot de pedra, es veu perfectament a la sortida de l’andana.
Abans de creuar el pont trobem un pal amb les indicacions, camí del Bosc 35’, Noufonts i Noucreus pel GR-11, agafarem aquest sender i el seguirem fins a trobar un nou indicador, que senyala, a la dreta Noucreus i a l’esquerra Noufonts, aquest punt es conegut amb el nom de, jaça de baix.
Anirem continuant,  sense deixar el GR-11, amb una pendent constant, però que no representa cap dificultat, els camí es bo i ben senyalitzat amb marques blanques i vermelles, tot i portar GPS amb el corresponent track, la ruta no te pèrdua.
10:02,  --- 2.649 m. --- 4,16 km. Hem arribat al Coll de Noufonts, amb un prat verd i vistes meravelloses,  reposem uns minuts,  acabem de pujar el mes dret que trobarem avui. Tot seguit agafarem el sender de la nostra esquerra, i amb un desnivell sostingut fins al cim, conforme anem pujant gaudirem de les vistes, Bastiments, Pic Fresser, Pic de l’ Infern etc.
10:46 --- 2.857 m. ---  5,26 km.Hem arribat al cim de Noufonts, amb bona visibilitat, però amb  un vent insuportable. Poca estona gaudirem de la panoràmica, ja que el vent, el fred i els núvols, que s’acosten fan aconsellable continuar el camí.
11:07 --- 2.749 m. --- 5,89 km. arrecerats del vent, fem un petita parada, uns quinze minuts,  per fer un petit entrepà i agafar forces, tot seguit reprenem la ruta.
11:40 --- 2.786 m. ---  6,53 km. Continua el fred i el vent, per tant fem les fotos de rigor i emprendrem el camí de baixada.
11:55 --- 2.678 m. ---  7,30 km. Estem al coll d’Eina o de Núria, en aquest punt deixem el GR, que continua, cap als pics de Finestrelles, del Segre, pic petit de Segre i Puigmal, tots ells formen par de l’Olla de Núria, agafarem  un sender a l’esquerra, de cara a la Vall de Núria, no el deixarem fins al final.
13:27, Fi de l’excursió, arribem amb el temps just per agafar el cremallera de 2/4 de 2.
Ha estat una sortida plàcida i agraïda pel que fa a paisatge i entorn, també el temps ens ha acompanyat, excepte als cims, que han estat freds i ventosos.
Avui érem,Lluís Barbé,  Francesc Blanch, Josep Casafont, Josep Junyent, Manuel Parareda, i Josep Samsó.


Si voleu baixar-vos el track: cliceu

La fitxa tècnica des de Wikiloc:


més detall des de Wikiloc: cliceu

Resum de les fotografies:


Si voleu veure totes les fotos seguiu l'enllaç a: Picasa


************************+



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada