diumenge, 21 d’agost del 2011

141 PASTUIRE 170811

141 PASTUIRA 170811

La sortida d'avui al Pastiura la farem des del final del telecadira de l'estació d'esquí de Vallter2000.
L'aproximació des del Bages la fem per la C-25 (Eix Transversal) fins a Vic on agafem la C-17 fins a Ripoll, seguirem direcció Camprodon per la C-26, un cop passada la sortida de Sant Joan de les abadesses trobarem una rotonda i seguirem a la segona sortida per la C-38. A Sant Pau de Segúries ens reunim amb el Gironí (únic d'avui) i continuem per la mateixa carretera fins a Camprodon on a l'entrada de la població agafem la rotonda i fem la volta seguint els indicadors que ens portaran a Setcases i VallTer 2000.
A l'estació d'esquí, en època d'estiu posen en funcionament el telecadira que ens deixarà al pla de les marmotes,
11:00 Pla de les Marmotes, aquí fem una diagonal (Camí molt pedregós), amb baixada per anar a buscar el GR 11 que procedent del Refugi d'Ulldeter ens portarà al Coll de la Marrana (2529 mts.)
Seguim deixant el Gra de Fajol a la nostra esquerra fins a La Coma de l'Orri (2498 mts).a la nostra esquerra ens queda el camí de baixada, que no agafarem, que ens portaria al Cortal de la Molina, inici de moltes de les sortides per pujar a La Coma de l'Orri, Gra de Fajol, el mateix Pastiura entre d'altres.
Iniciem la pujada per la carena
que ens permeten gaudir de les vistes a banda i banda de la carena. La Coma de L'Orri, Vall de Carlat, Vall de Camprodon, amb el Costabona i Canigó al Fons, per l'esquerra i davant el Balandrau. A la dreta a primer terme, La Coma de Fresser, el refugi de Coma deVaca, La Serra de la Vaca, La de Torreneules i amb el Puigmal al fons.
12:40 Fem el cim del Pastiura (2675 mts,), fotos de rigor.
De tornada tenim en front nostre tots els pics que van des de La Fossa del Gegant, fins el Bastiments i Gra de Fajol.
Acabem la sortida al naixement del Ter on hi ha un retol que indica cota de 2530 mts, indicació que creiem erronea, ja que esta situat bastant per dessota del Coll de La Marrana 2.529 mts i Coll de La Coma de L'Orri 2.498 mts segons mapa de l'Alpina
Finalitzem la sortida amb dinar de carmanyola i cafè a Vall Ter 2000.

Sortida feta a l'antiga, sense tecnologia moderna, motiu per el que, en aquesta sortida , no podem oferir-vos cap track.

Avui el Manel el Sam i el Junyent, tres dels esforçats homes d'alta i baixa muntanya que som els XIRUQUES hem donat un vol pel Pirineu Oriental. I dinant hem redactat aquesta nota

Uns 9,5 km. i uns 500 mts. de desnivell a peu.

Una pujada natural, instintiva, lliure, seguint velles petjades, No sé si ens enteneu..

Molt senzilla, com el modest Pastuira, (Deu n'hi do la llargada de la carena, ep) Agafant la cadira de Vallter. Comodons nosaltres!

Però una més a la faixa. AH! el 18-8-2010 varem fer Bastiments-Freser i Infern.



Les fotos d'en Manel Parareda:



les fotos d'en Josep Samsó:



*****************

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada