divendres, 28 de setembre del 2018

440 STª MAGDALENA D’ARDOLA, PUIG DEL FAR, COVES GRIOTERES 26.09.2018


440 STª MAGDALENA D’ARDOLA, PUIG DEL FAR, COVES GRIOTERES 26.09.2018
Avui els Xiruques de la Catalunya Central per diferents motius personals tornen a fer festa, i sols sortim tres de la costa,  Francesc Blanch, Maria Carles i Manel Parareda. Des de Sant Feliu de Guíxols passant per Caldes de Malavella anem a buscar la C25 (Eix transversal) fins a la sortida de Vic-Illa Carnia-Roda de Ter.  Agafem direcció Roda de Ter i a pocs metres trobem a ma dreta trencat que va a Tavernoles-Parador de Sau.
9.h Aprox. Un km abans d’arribar al Parador a ma dreta trobem rètol “Casa nova del Raurell” lloc on aparquem el cotxe. Reculem uns metres de ctra. asfaltada fins rètol a ma esquerra que posa El Raurell, agafem aquesta pista i
9h.40’ Passem per la bassa de Sabaters continuant fins el Puig Casadevall  amb esplèndides vistes
10h.30’ Bassa del Pla
10h.40’ Stª Magdalena d’Ordola actualment en ruïnes, continuem camí direcció Puig del Far
11h.10’ Avistem els miradors que trobarem en el nostre camí fins el Puig del Far, tots ells amb esplèndides vistes de les cingleres, Vilanova de Sau i una bona part de la plana d’Osona.
11h30’ Puig del Far alt.832 mts on fem foto de grup, gaudim de les vistes i fem la poma (be cada un porta el que li agrada)
11h.50’ Balma
12h.15’ Roca del Migdia talaia a la cinglera amb bones vistes . Ara seguirem el corriol per el cim de la cinglera amb les vistes del pantà de Sau, Puig de la Força, Puig de Stª Cìlia, riera de Bala, sempre amb direcció al Parador de Sau per camins i corriols a vegades un xic bruts, fins que trobem la ctra. que va del Parador a Vilanova (no la que va del Parador a Vic) seguim aquesta ctra. fins trobar una senyal de perill esllavissades on hi ha un corriol que puja a les coves Grioteres (no hi ha cap indicador)
14h. Fent una petita grimpada s’arriba a les coves tenen varies entrades i estan intercomunicades sembla ser amb mès de 300 mts de galeries amb vàlua per troballes de materials paleontològics i arqueològics. Tornem a la ctra. i anem ja al punt de sortida on sota mateix don em aparcat i ha
14h.40’ La font de Tarradas amb bona aigua fresca.

Fins la propera setmana.



Si us voleu baixar la traça d'en Francesc Blanch: cliqueu

La fitxa tècnica des de Wikiloc, per Franecsc Blanch


Si voleu més informació des de Wikiloc, per Francesc Blanch: cliqueu


+++++++++++++

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada