diumenge, 4 de juny del 2017

408 - ROCALLAURA - SERRA DEL TALLAT - MONTBLANQUET - ROCALLAURA 310517


408 - ROCALLAURA - SERRA DEL TALLAT - MONTBLANQUET - ROCALLAURA  310517




7:30 Trobada general a la benzinera Petrocat, entre St. Joan Vilatorrada i Manresa, on els 5
components seguim amb el cotxe del Capità, per l’Eix Transversal fins Cervera on sortim cap la N-II per esmorzar al restaurant K-520. Tornem a la A-2 fins Tàrrega, la deixem, creuem la ciutat i agafem la C-14 fins Nalec, on la LV-2341 que ens portarà –una bona estona a través de bosc cremat - fins al la cruïlla amb la LP-2335 a tocar del poble de Vallbona de les Monges, que ja veiem a la nostra dreta. Remarquem el “monument” que queda just en la mateixa cruïlla.
Nosaltres seguim a la esquerra fins el poble de Rocallaura on començem la circular d’avui.

10:15 Rocallaura. 549 mts. Paisatge suau, sense estridències, però atractiu sobre tot perquè encara el verd domina els conreus i les clapes de bosc residual.



10:40 Senyal de la Ruta L-2 “ Espais de la Memòria” Observatori d’Artilleria. Sort del track ja que tot son senders entrecreuats que ens farien dubtar sense la tecnologia que gaudim....A l’hora de caminada, estem sota el Santuari El Tallat, en el punt més alt de la petita carena que porta el seu nom. Aquí la pendent més dreta del dia fins dalt. Sort que bona part es sota bosc



11:35 4,6Km. Santuari del Tallat. 788/802 mts. Deu n’hi do la vista per la poca alçada !. 360
 graus: sota nostra al est i sud est Conca de Barberà, Alt Camp, Muntanyes de Poblet i fins i tot Montsant, Les Garrigues, plana de l’Urgell, i els Montsecs. La boirina no ens permet el Pirineu,que endevinem al nord. Indret mig reconstruït, amb la curiositat de disposar fins i tot de un Eremita resident. Amb indicacions pels visitants, i que en marxar el grup surt a saludar-nos.







Foto de rigor amb els 5 assitents + Invitat petitet i blanquet..







12:05 Seguim la ruta, en suau baixada ara en direcció oest i als 7,8Km. arribem al poblet de Montblanquet. 627 mts 7,8 Km.






13:05 Val la pena una volteta, per la seva netedat, estat de les cases, esglèsia, etc. Hom diria que estem a altres zones de la Catalunya vella més conegudes. En sortir, entre el km. 8 i 9,5 salvem uns 120 mts de pujadeta, fins saltar la carena que ja ens permet veure al peu de la LP-2335 el nou Balneari de Rocallaura, que ens sorprèn per la seva grandària. Una vegada hi som, seguim poc més de un km. fins el balneari original i ja la curta però forta pujadeta fins el poblet de Rocallaura







14:20/12,4 km. Café de Rocallaura. Aquí dinarem i quedarem encantats del servei, qualitat i preu. 

Encara pasarem pel Celler L’Olivera a Vallbona de Les Monges, on proveirem d’uns
excel.lents vins, olis i cavas

ASSITENTS: Clarà, Junyent, Samsó, Vicenç i Dani




Si us voleu baixar la traça d'en Josep Samsó: cliqueu

La fitxa tècnica des de Wikiloc, per Josep Samsó:




Si voleu més detall des de Wikiloc, cliqueu


La Galeria de fotos d'enJosep Samsó





++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada