dissabte, 21 de febrer del 2015

314 SANT CORNELI - FUMANYA 040215


314 SANT CORNELI - FUMANYA  040215


Aproximació. des del Bages per la C-16 fins passat Cercs, i a l'altura de l'antiga tèrmica girem a l'esquerra per continuar fins a Sant Corneli per la BV- 4025.

Es veu que les nevades dels darrers dos/tres dies, fan refredar els components de Xiruques. El dia abans decidim fer la sortida matinal

8:30 Esmorzar a la benzinera de Berga
10:15 Hem deixat el cotxe passat  Sant Corneli, ( 955 ) amb neu a la carretera. Seguir, ja significava un risc excessiu
Voliem anar més amunt amb cotxe i fer la caminada fins el poble abandonat de Peguera, però ens contentarem amb menys.
Caminem amb la carretera  coberta de neu, i el paisatge esdevé sorprenentment magnífic, diferent del seu habitual, sense neu
A la mitja hora, trobem tres amics, estem una estona amb ells però els tenim de deixar tot i que volien venir amb nosaltres. 
 Passem per sobre de Fígols, 
 
11:45 Fumanya( 1.126 ) Hem trobat un altre amic que ens acompanyarà  les properes dues hores. També ha arrivat treballant una màquina llevaneus.
Deixem la carretera principal, que segueix direcció oest i que arribaria a enllaçar amb la procedent de les antigues instal.lacions de la mini estació de Peguera, i derivem a la dreta en suau pujada, en direcció al nou objectiu que ens hem fixat "CAL GAT" 
Es tracte de un parell d'antigues edificacions en procés de restauració, del nostre bon amic, Vicenç Muñoz, situades a la part alta del disgregat llogarret.
Fem la foto de Grup, avui reduit i iniciem la tornada, serpentejant de casa en casa, fins la ermita que domina la zona. Un veí ens avisa que millor no entrar-hi, ja que
no es troba en bones condicions.
Ja situats a la carretera, constatem la feina feta per la llevaneus, pràcticament neta de neu. Retrobem els nostres tres amics, als que obsequiem amb herba fresca.
13:45 De nou al cotxe, tornem cap a casa després de un agradable passeig matinal 

AVUI EREM EN CASAFONT, JUNYENT SAMSO

La galeria de fotos a: Picassa 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada