dissabte, 3 d’agost del 2013

241 FONT DE PASSAVETS, TURÓ DEL HOME, AGUDES 310713



241 FONT DE PASSAVETS, TURÓ DEL HOME, AGUDES 310713

Avui, els de la costa, sortim de Sant Feliu de G. a ¾ de vuit direcció Cassà-Riuderenes per agafar l’Eix fins a Coll de Revell, on a 2/4 de nou ens trobem  amb els companys de la Catalunya Central.

Agafem la ctra. Que va cap a Viladrau-Espinelves  i Santa Fe del Montseny.

Poc abans d’arribar a Stª Fe a la dreta hi ha la Font de Passavets, lloc on deixem els cotxes, ens calcem les xiruques i comencem la sortida d’avui a les 9,15
Agafem el camí, pista forestal que comença un cop passada la font, deixant a la dreta la riera de Passavets.

Aquesta pista ens portarà fins el Turó del Home en continua pujada; però agraïda i de bon fer, en principi per el mig de frondosa fageda, cap al final per sobre l’avetosa i poc abans d’arribar al Turó deixarem els arbres per fer la resta sense cap mena d’ombra; però amb un airet que feia que no es notes el sol.

10,45 Arribem al Turó del Home, màxim sostre del Vallès Oriental 1.706 mts lloc on fem una petita parada per gaudir de les vistes, i fer la fotos de grup en aquest cim.

11’10 Continuem cap a Les Agudes, si be en lloc de fer ho per el camí marcat , ho fem per la carena, axis podem gaudir de les vistes a banda i banda, cara nord Osona-Gilleries-Cingles de Tavertet i al fons la carena Pirenaica, fins el Canigó i golf de Roses, i a la nostra esquena i Sud Cingles de Verti, en un dia clar fins les Muntanyes de Tarragona i la Serra del Litoral Montnegre. Tot i que fet per la carena es una xic trencacames queda de sobres compensat.  Camí sense cap dificultat inclosa la petita baixada del turo de Sacarbassa

12 Fem les fotos de rigor del grup dalt del cim, aquest sostre de la comarca de La Selva d’altitud parella amb el Turó del Home, i si afegeixen en una d’elles un pare amb els dos fills, veïns de Riudellots que han fet la pujada des de Sant Marçal per la grimpada. Felicitats a aquesta família que ensenya als seus descendents a estimar i gaudir de la natura. També si afegeix un altre muntanyenc aquest va sol i es veí de Viladecans.
Agafem el camí de baixada, ara per el normal i un cop arribem al Coll de Sacarbassa, tombem a la dreta per un corriol que de seguida s’endinsa dins el bosc, a l’ombra fem una petita parada per menjar quatre fruites i reprenem la marxa fins la font de Briançó on hi arribem a les 12,45, ens remullem una mica i continuem cap a la Fon t de Passavets.
A remarcar que tant el camí de pujada con la baixada per el corriol, estan molt ben senyalitzats i esvaeixen la possibilitats de perdrens.

Son les 13,15 quatre fotos a la font i a la riera de Passavets, canvi de calçat i agafem els cotxes uns direcció Manresa, els altres direcció La Costa Brava i  ja quedem per el proper dimecres que si no hi a res de nou, serà per terres Andorranes per fer el Tristaina

D’aquesta sortida no hi ha track


Avui érem en Lluis Barber, Josep Junyent, Manel Parareda, Miquel Pujols i en Josep Samsó

Un resum de les fotografies:




i la resta a: Picasa


****************************************+

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada