divendres, 31 de maig del 2013

232 Santa Fe - turo de Morou – Gorg Negra 29052012



232 Santa Fe - turo de Morou – Gorg Negra 29052012

Avui, sols som els de la costa, un Berguedà, mai es pot perdre les festes de La Patum, el Pescallunes autèntic, potser una xic de mandritis i els de la Catalunya Central, per desgracia un greu  accident d’un ex company de feina.
Per l’Eix Transversal, arribem fins a Coll de Ravell, on anem a buscar  la ctra  BV5114 que passant per Sant Marçal, ens porta fins a Sta Fe.
Just abans d'arribar a Stª Fe hi ha l’Avet Blau on a peu de ctra. hi ha pàrking per els cotxes.
Sortim de l’Avet Blau amb direcció per travessar la riera de Stª Fe que la creuem i anem fins una cruïlla que ens portarà a can Lleonart.
Darrera d’aquest edifici trencarem a la dreta per un camí sota la fageda que deixarem de seguida a la nostra esquerra, per endinsar-nos en una zona menys fressada que ens porta als peus de les parets dels esqueis. El camì es fa corriol i passa per el mig d’una frondosa fageda i serpentejant per el esqueis ens porta fins l’esquei de Morou  al qual i pujarem fent una petita grimpada. Turó pelat amb una bonica panoràmica.
Continuarem cap al Sud per un corriol fitat passant per l’Empedrat de Morou, un ermot granit rocallós amb bones vistes del Turó del Home i l’aveteda. Fins trobar una pista amb marques del Sender E-1 que seguirem fins l’embassament de Stª Fe.
Pesarem a l’altre banda del embassament  i per l’esquerra,  baixarem per una pista molt marcada fent llaçades, escollint sempre,  en cada bifurcació que trobem, el camí mes proper a la riera fins veurà l’edifici de la Central N2 i. Sense creuar el pont de la presa, trencarem immediatament a la dreta per un corriol un xic dificultós i relliscós al final del qual hi ha la Creu, on veurem sota mateix, el salt del gorg negra. Arribats aquí, val la pena baixar fins baix del tot del torrent de Gualba, on a mes del gorg es pot gaudir amb la vista de tot el salt d’aigua.

La tornada es fa per el mateix lloc fins l’embassament de Sta Fe, on agafarem el camí que vorejant, l’embassament que ens quedarà a la dreta. Un cop deixat l’embassament a  la primera cruïlla girarem a la dreta creuant un rierol que ens ve per l’esquerra fins una antiga presa abandonada que per la seva esquerra arribarem a Santa Fe, Can Casades on podrem admirar tres  boniques i grans sequoies i al pàrking on tenim el cotxe.
Un resum de les fotos:




La Galeria de fotos a: Picasa





**********************************

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada