dissabte, 23 de febrer del 2013

218 MONTBLANC per SANT JOAN a MONESTIR DE POBLET, 20022013



218 MONTBLANC per SANT JOAN a MONESTIR DE POBLET,  20022013

Aproximació: Ens trobem a Sant Salvador de Guardiola, a casa del company Josep Junyent.
Agafem la C-37, fins a l’alçada del trencall de Castellfollit del Boix i Maians, aquí agafem l’antiga C-37 direcció Òdena, en arribar al nucli d’ Òdena tirem a la dreta direcció la A-2. Entrem a l’autovia direcció Lleida, la seguirem fins a la sortida nº  532 de la Panadella. A la rotonda agafem la B-221, que ens ha de portar fins a Montblanc, passant per les poblacions de Santa Coloma de Queralt, Rocafort de Q., Sarral, Piles,
Una vegada a Montblanc, ens desplacem per la N-240A, fins a trobar a la nostra dreta, el carrer Muralla de Sant Francesc, l’agafarem i el primer a l’esquerra, es C. Forés, a on aparquem el cotxe. Esmorzem al Bar Mercat, que fa xamfrà, amb Muralla de St. Francesc  i C.  Forés.
Al bar ens atent una noia jove, molt simpàtica i amable d’origen Xinés, una vegada esmorzats, fet el cafè/carajillo de Ron Pujol, ens canviem el calçat, engeguem el GPS i ens disposem a començar la ruta d’avui.  Ho fem just al davant de l’antiga església de Sant Francesc.




9:30 – 0,00 km. – 344 m. Agafem direcció oest,  pel carrer Muralla de Sant Jordi.


                         
Al final de la mateixa, trenquem a l’esquerra, C. Avda. Del Dr. Folch, l’anirem seguint fins al carrer Pinatell, i al següent trencall a la dreta, pista sense asfaltar, es la que agafem,  comencem a trobar vegetació.


                      
9:46 – 1,146 K. – 380 m. Hem sortit del nucli urbà i continuem per la pista, ben aviat trobem pals indicadors, passem a tocar del mas Gorrines.


                            
10:02 – 2,092 k. – 415 m. Deixem la pista i agafem un sender a la dreta, està marcat amb pintura blanca. Trobem ametllers florits , el sender discorre per entre bosc de pins i sotabosc no gaire net, l’anirem seguin sense cap tipus de dificultat.
10:50 – 3,758 k. – 664 m. Ens desviem a l’esquerra per pujar a visitar l’Ermita  de Sant Joan, en procés de restauració. Es troba situada a una alçada de 700 m.  Ens informen que prèvia sol·licitud si pot pernoctar, sense cost econòmic. Des d’aquí es pot gaudir d’unes vistes esplèndides sobre la Conca de Barberà. Donat que es la cota mes alta que assolirem avui, aprofitem per fer la foto de grup, avui no disposem de senyera, el Manel,  avui està pioc i el capi ha fet campana per motius familiars, son els que la acostumen a portar.









11:28 – 4,906 k. 706 m. Cova de Nialó,  Princesa Catalana Elionor d’Urgell. Es diu que aquí, hi feu dura penitència, entre els anys 1.414 i 1.430. Un cop fetes les fotos de rigor, retrocedirem fins a torbar el GR-175, que queda just sota l’Ermita de Sant Joan i que havíem deixat al venir.


                   
11:41 – 5,409 k. 685 m. Cruïlla del GR-175, agafem a l’esquerra en direcció Poblet, ben senyalitzat.


           
11:53 – 5.919 k.  704 m. Deixem el sender i arribem a una pista forestal, agafem a la dreta i l’anirem seguint cara avall, sense desviar-nos.


                        
12:20 – 7,914 k,  565 m., Trobrem un desviament a la dreta que mena a una masia amb una petita església , anomenada Santíssima Trinitat, nosaltres continuem recte. Mes endavant passarem per unes edificacions, molí abandonat.



                          
12:32  -- 8,627 k.  636 m. Travessem un  rierol, anomenat barranc de l’ermita, el camí tomba sobtadament a la dreta i es va enfilant, per una pista forestal, coincident amb el GR 175.
12:40 – 8,978 k, 686 m. Hem arribat al coll de la Bena, tot i que a simple vista no ho sembla, quasi estem a la mateixa alçada que l’Ermita de Sant Joan, 700 m. Ara comencem una forta pendent, al principi son escales en bon estat i desprès pista boscosa amb molta brossa i troncs de pi, procedents de la neteja efectuada a aquesta zona.
12:57  -- 10,080 k. 517 m. Trobem a la nostra dreta una sèrie d’edificacions, en no gaire bon estat. Segons el mapa de l’ICC, masia del Simó, però a la porta i resa el nom de Font de l’Oca. Ara agafem el camí de l’esquerra, a la dreta ens queda una variant del GR 175, GR 175-2.



                            
13:10  -- 10,850 k.  529 m. Arribem a la carretera asfaltada, nucli anomenat les masies, a on es troba el Balneari de l’Espluga ,agafarem a l’esquerra. Hi han diversos hotels/restaurants.



                   
13:23 --  11,600 k. 520 m. Fonts a la nostra esquerra, de ferro i magnèsia, en Junyent i en Sam fan una abeurada, a la nostra dreta ens queda tota la panoràmica del Monestir de Poblet.



                               
13:31  -- 12,180 k. 497 m. Arribada al Monestir, a l’entrada trobem una botiga de venda de vins i caves, falten 45 minuts per l’autobús que ens ha de portar a Montblanc,  aprofitem per fer una copa de cava ben fresquet, blanc i rosat. El Monestir no el visitem per haver-ho fet recentment.


                            
Aquí s’ha acabat la caminada, ara com s’ha dit , a esperar el cotxe que ens ha de tornar a Montblanc , a on ens espera un dinar de carmanyola. Dinem al Bar La Canal, amb postres cafès orujos  etc.,   ben atesos i un bon tracte per part de la cambrera.
Aprofitant que estem a una ciutat històrica fem una vista per les muralles i l’Església de grans dimensions,  Santa Maria de Montblanc, també coneguda com la Catedral de la Muntanya, es del segle XIV, veure fotos a la galeria de Picasa.
A la tornada parem a Sarral a comprar vi rosat, varietat Trepat i a Santa Coloma a fer la cervesa a  la Catedral de la Cervesa.
Avui érem, Josep Casafont, Josep Junyent, Miquel Pujols i Josep Samsó.

Si us voleu baixar el trac: cliqueu

La fitxe tècnica des de Wikiloc:


Si voleu més detall des de Wikiloc: cliqueu

I tota la galeria de fotos a Picasa



***********************************

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada