dimarts, 28 d’agost del 2012

193 - SANTUARI DE LORD (Solsonès) 16.08.12



193 - SANTUARI DE LORD (Solsonès) 16.08.12

L’aproximació des del Bages la fem seguint la C-55 fins a Solsona.

08:34.- Ens trobem els bagencs Junyent - Pujols, que han sortit del Parc de l’Agulla a 7:30 passant per Solsona  i la família Samsó, en aquest cas la Mercè, el Sam i la germana de la Mercè, la Pilar. Els tres han vingut de Guixers, per la carretera del pantà de llosa del Cavall, on estiuegen.
Esmorzem en una terrassa i apa, amb cotxe en direcció a coll de Jou per la carretera LV 4241 b, passem per davant l’ermita de Sant Serni ( que visitarem en tornar ) i a uns 2km abans d’arribar a la població de Sant Llorenç de Morunys, deixem els dos cotxes.
09:45.- Mentre els homes preparem el GPS seguint les instruccions del Casafont, les dones, adelerades, ja comencen a caminar. En SAM agafa les regnes de la sortida i de portador del GPS ( God save the King ¡ ) avui es el SHERPA. Engeguem
09:55 derivem de la pista principal ( asfaltada ) a un corriol a la dreta, puja dret
10:00 ens creuem amb un GR (crec es l’1) a la dreta que ens portaria fins sobre coll de Jou. El deixem.
10:05  retrobem la pista asfaltada i sentim les veus de les dues germanes més endavant. 10:35 Arribem a l’esplanada de l’ aparcament, on hi ha la sortida de les escales que porten dalt la “Mola” del Santuari, uns 100/120 mts. més amunt. També hi ha la base del petit telefèric que transporta material fins dalt i sembla que utilitzen alguns religiosos que encara viuen dalt.
10:50  Ens situem dalt, després de pujar per un graonat que segueix un via-crucis semblant al de Montserrat.
11:15. Estem mitja hora resseguint l’esplanada, està tot tancat, truquem surt una noia guatemalenca, que ens fa tota una explicació vital, on el capellà que té cura de l’església hi té un paper cabdal. Sembla també que la petita comunitat de monges fa poc ha abandonat el recinte.
Bé, les dues senyores, han de comprar menjar i s’entornen per on han vingut i el SAM recomana baixar per la cinglera, seguint un camí anomenat Sant Jaume. Fem una baixada espectacular, amb vistes a Serra de Busa, Els Bastets, El Verd, Cadi etc. tot amb la gran taca de blau intens de l’embassament de la Llosa del Cavall als nostres peus. 12:15 Amb poc més de una hora fem la circular fins arribar de nou a l’esplanada -aparcament del telefèric, sota mateix de la paret del Santuari. Tornem  per la Roca Foradada
12:45 Arribem al cotxe.
Decidim, en honor als companys gironins i osonencs de agafar-nos bé la sortida i fer ruta turística per Sant Llorenç de Morunys. Després de parar a Sant Serni per les fotos de rigor, entrem al casc antic, on hi han moltes coses per veure, sobre tot l’església, retaule i claustre que per sí mateixos, es mereixen una visita al poble. Anem ràpids perquè les senyores volen dinar no gaire tard, però gaudim en majúscula.
Decidim repetir la sortida per la zona per compartir aquestes vistes, tant de paisatge urbà com paisatge muntanyenc.
Agafem el cotxe i cap a Cal Badia (Guixers) per la carretera local LV 4241. On arribem a quarts de 2, i  després d’un bany complert a unes basses fantàstiques que fa el rierol Aigua de Valls,  comença el festival, el qual reportatge no es aquest lloc per ressenyar.
El retorn al Bages el fem continuant per la LV 4241 fins a Berga on, després del reglamentari got, continuem fins el Bages per la C-16
Assistents avui: Mercè i Pilar Basora (invitada) Josep Junyent, Miquel Pujols i Josep Samsó

Si us voleu baixar el track: cliceu

La fitxa tècnica des de Wikiloc:


Si voleu més detall des de Wikiloc: cliceu

I ara les fotos d'en Josep Samsó:


*******************************

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada