dimarts, 31 de juliol del 2012

190, Pedraforca per Prat de Reo i tornada per Gósol, 25072012



190, Pedraforca per Prat de Reo i tornada per Gósol, 25072012

Aproximació: Els del Bages ens trobem a 2/4 de vuit al parc de l’Agulla de Manresa, agafem la C-25, direcció Vic, mes endavant continuarem direcció Berga, per la E9/C16.
A les 8:00, ens trobem a l’entrada del càmping de Berga,  amb la gent que ha vingut de Sant Feliu de Guíxols. Continuarem direcció Túnel del Cadí i abans d’entrar a Guardiola de Berga, agafem  a l’esquerra direcció Vallcebre, Maçaners, Saldes, per la B-400, passarem el poble de Saldes en direcció Gósol, uns metres passat el km. 17 de la C-400, girem la dreta direcció al mirador de Grasolet (Refugi d’astasen), per una pista asfaltada que s’enfila amb pendent pronunciada, la seguirem 1,650 km. Ara trencarem a l’esquerra per una pista forestal sense asfaltar, la seguim 1,300 km. fins al punt anomenat Coll de Jou, Carboneres del Pedraforca.
9:40, Dia clar i calorós. Comencem a caminar agafant a la dreta un camí/pista ben marcat, per salvar la zona de les Carboneres, mes endavant es converteix en un sender, també ben senyalitzat i que ens portarà fins a Prat de Reo.
11:00, distància 2,400 km., alçada 2007 mt. Hem arribat a Prat de Reo, aquí el camí tot i que està senyalitzat, les marques son molt mes deficients i a voltes difícil de veure, cosa que provoca petites desviacions del camí original, el qual puja molt empinat per les canals i crestes.

Prat del Reo, aquí ens quedem part de la colla, la Mercè Basora, Josep M Clarà, Ramon Pous, Miquel Pujols i Josep Samsó, que després d’assolir el cim del rocam que corona el Prat, en la seva part SO, i fer-nos la foto de rigor, decidim agafar forces i després de la fruita i les begudes iniciem la baixada per la Canal del Pedraforca, una baixada amb important pendent i relliscosa, per les pedres i la pinassa, és fa llarga, un cop al pla sobre Sorribes el camí és perd i hem de continuar a camp a traves fins a trobar-nos amb el sender “360º al Pedraforca” que seguirem direcció a Saldes, uns 2,5 Kms fins a Coll de Jou on tenim els cotxes que hem deixat al matí.
En total uns 8/9 Kms i uns 660 mts de desnivell aproximat

12:35, distància 3,420 km., alçada 2.344 mt. Estem a l’enforcadura del Pedra, mirant de cara cap a Saldes, a la dreta ens queda el Pollegó inferior, a l’esquerra el cim Calderer i mes a l’esquerra al pollegó superior. Aquí agafarem a l’esquerra direcció al pollegó superior, que es el nostre objectiu.
13:06, Objectiu assolit, distància 3,900 km., alçada 2.492 mts. Fem una aturadeta, amb kit kat inclòs, prenem vistes de l’entorn, que be s’ho val i al cap de mitja hora ens disposem a fer la baixada.
14:04 distància  4,200 km., alçada 2.344 mt. Tornem a estar a l’enforcadura , ara agafarem el sender PRC-123, direcció Gósol, i que baixa amb forta pendent rocosa, fet que porta certa dificultat per aguantar l’estabilitat. El Camí no te pèrdua, està molt ben marcat i a l’hora ben fresat, tampoc te gaires al·licients dignes de menció, tret d’algunes vistes del poble de Sorribes i Gósol,  aquest sender ja no el deixarem fins al final de l’excursió.
16:30  distància 8,320 km.  1.427 mt. Gósol , can Franciscó fi de la sortida. La tornada ha estat pesada.  Ens venen a recollir els companys que avui han fet una altre itinerari.
Al Pedraforca hi hem pujat, Lluís Barbé, Francesc Blanch, Maria Carles, Josep Casafont, Josep Junyent i Manel Parareda,

Si voleu baixar-vos el track de Pedraforca per Prat del Reo: cliceu
I el track fins el Prat del Reo i baixada per la canal del Pedraforca: cliceu

La fitxa tècnica des de Wikiloc de la pujada al Pedraforca:


si voleu més detall: cliceu

La fitxa tècnica des de Wikiloc de Prat del Reo i baixada per la canal del Pedraforca:


si voleu més detall des de Wikiloc: cliceu

Un petit vídeo:


i el resum de les fotografies:


i totes les fotografies a: Picasa


*******************************



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada