divendres, 15 de juny del 2012

183. Peramola, Can Boix , Coll de Mur, Sant Honorat , Castell-Llebre. 06.06.12



183. Peramola, Can Boix , Coll de Mur, Sant Honorat ,  Castell-Llebre. 06.06.12

Els del Bages ens trobem al parc de l’Agulla de Manresa, fem l’aproximació per la carretera C-55, Fins a Solsona, lloc de trobada amb el Manel Parareda, que tot solet ha vingut de Sant Feliu de Guíxols. A Solsona agafem la C-26 fins a Bassella, de Bassella fins a trobar el trencall de Peramola, la C-14 i  finalment la V-5119 fins al trencall de l’Hostal Can Boix, Hostal de referència a la zona.
A les 9:15, aparquem a uns 100 mt. De l’Hostal, agafem els estris i ens disposem a començar la ruta.
9:20, alçada 581, ens dirigim cap l’Hostal Can Boix,  passem pel mig de les instal·lacions i al final de tot trenquem a l’esquerra i anirem pujant entre pins i vegetació diversa.
10:06 alçada 808 distància 1,7 km. estem al Grau de Porta, trobem un trencall a l’esquerra i nem  deixat un a la dreta, nosaltres continuarem pel del mig, en direcció La Roca de Corb i Sant Salvador, anirem trobant algun trencall a l’esquerra, nosaltres seguirem pel camí principal.
10:38, alçada 884, distància 3,03 km. agafem un sender a la nostra esquerra per anar a Sant Salvador, una ermita amb ruïnes situada a cap de munt de la Roca, amb unes vistes excepcionals,  majestuosa la roca del Corb i l’agulla del mateix nom, una vegada recreada la vista i fetes les fotos, nosaltres retornem sobre els nostres passos i desfarem el camí fins a tornar a trobar el principal que havíem deixat.
11:10, alçada 884, distància 3,785 k. Tornem a estar al punt a on havien deixat el camí, el qual anirem seguint fins arribar al coll de Mur, continuem gaudint d’un paisatge i vistes esplèndides.
11:25, alçada 878, distància 4,610, estem a Coll de Mur, aquí agafarem el camí de la part dreta de les roques, a l’esquerra ens queda el GR, a partir  d’aquí es passa un bona estona per una pendent rocosa, no representa cap dificultat llevat de persones amb certa fòbia a les alçades, el camí va entrant i sortint de les diverses canals que hi ha.
12:43, alçada 965, distància 7,925 k. Aquí trobem un desviament a la nostra dreta que haurem d’agafar a la tornada. Nosaltres continuem recte en direcció Sant Honorat, per un camí ben senyalitzat amb fites de pedres i també marques de pintura.
13:14, alçada 1.053, distància 8,150, arribem a l’ermita de Sant Honorat, actualment en ruïnes.
Està situada en un altiplà sobre uns roques imponents, hem pogut veure voltors volant i entrar al seu niu, fet en plena cinglera, descansem una estoneta tot gaudit de la situació privilegiada que tenim a d’alt d’aquestes roques.
13:25, alçada 1.060 mt serà la màxima del dia, distància 8,476, reprenem el camí de retorn,  pel mateix camí per on hem pujat.
13:37 alçada 969, distància 9,224 , tornem a estar a la cruïlla que havíem deixat abans. Ara continuarem per la pista de l’esquerra, fins arribar a Roc de Rumbau.
13:47 alçada 938 distància  9,822, a la dreta Roc de Rumbau, nosaltres passarem de llarg, anem molt justos de temps i encara ens queden de 4 a 5 K.
Aquí agafem una baixa amb forta pendent, tot i que el camí es ample, no es gens agradable donant que hi ha força pedra solta i fa que no tinguis estabilitat, anirem continuant per aquesta mateixa pista, anem gaudint de bones vistes sobre el pantà d’Oliana,   fins arribar a l’alçada de la Mare  de Deu de Castell-Llebre.
14:12 alçada  712 distància 11,350, just al davant tenim l’Església de Castell-Llebre, dos opten per pujar-hi i els altres decidim agafar-nos uns descans.
A partir d’aquí ja no farem cap mes aturada, baixarem per una pista ampla, apte per la circulació de vehicles i que ens porta directe a l’Hostal Can Boix.
14:52 Fi de la sortida distància total 14,280 K.
Avui som, Mercè Besora, Josep Casafont, Josep Junyent,  Manuel Parareda, Miquel Pujols i Josep Samsó

Si voleu descarregar el track. cliceu

La fitxa tècnica des de Wikiloc:


I més detalls des de Wikiloc: cliceu

Un Resum  de les fotos d'avui:


i la resta de fotografies les podeu veure a Picassa: cliceu


*********************************++



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada