divendres, 24 de desembre del 2010

108 VIDRÀ, PUIG DE L'ÀLIGA, PUIG DE CURULL, VIDRÀ 151210

108 VIDRÀ, PUIG DE L'ÀLIGA, PUIG DE CURULL, VIDRÀ 151210

Components: Manel Parareda, Josep Junyent, Josep Samsó i Josep Casafont

Avui es dia 15/12/2010, Ens trobem els del Bages i els de Girona, a Sant Quirze de Besora.

L’hora prevista era les 8:00, però en Manel que ha vingut des de Sant Feliu de Guíxols, per tat ho tenia bastant mes lluny, ha fet uns 10 minutets tard, res de l’altre mon.

D’aquí ens dirigim cap a Vidrà, lloc a on comença la ruta.

Un cop a Vidrà ens situem a l’entrada del camí que condueix la càmping, a on aparquem el cotxe, ens podem les botes i mans a l’obra.

Son les 9 menys deu minuts, comencem a caminar, a l’entrada del carrer a l’esquerra ens queda una tanca de filat metàl·lic, al final de la qual hi ha un pal indicatiu amb els noms de Puigsecalm i Hort de Getsemaní , les marques son d’un GR i un PR, comença un sender que s’enfonsa ràpidament, al cap d’uns 300 mts. Trobem dues tanques que haurem de travessar, continuarem baixant fins arribar a una pista cimentada, portem 870 mts.

Continuarem a la nostra dreta, trobarem una corba molt pronunciada, creuarem el Riu Ges per un petit pont, anirem seguint aquesta pista sense fer cas de les senyals del PR.

Continuarem per aquesta pista seguin el curs del Rierol de Vila Bella, ens queda a la nostra dreta, mes endavant la travessarem i arribarem a un trencall, portem 2,8 Kmt, trobem un pal indicador de, Can Puig i a la dreta Puig de l’Àliga i la Salgueda.

Agafarem aquest sender.


Continuarem per aquest sender, que puja bastant empinat pel costat d’un rierol , de moment a la nostra dreta, i que anirem travessant, amb molta vegetació i molt bonic, anem pujant fent ziga ziga, fins arribar al coll de la Coma amb una alçada de 1.260 mts. , haurem fet mes o menys 4,8 Km. Aquí esmorzem , abans d’emprendre la pujada que ens ha de portar al cim.


Desprès d’haver agafat forces, tornem a emprendre la marxa fins arribar al cim, ens queden uns 300 mts. A ¼ de 12 fem cim. 1.342 mts. D’altitud.

Tenim unes vistes esplèndides, ja que el dia es força clar.


Tornem enrere fins al Coll de Coma del Coll, una vegada aquí deixarem a la dreta el camí que hem fet de pujada i agafarem un sender que marxa, tot planejant fins arribar al Coll del Puig de Curull.

Un cop aquí i com que anem be de temps, decidim pujar al cim que porta el mateix nom, 1.314 mts.


Hem preparat la ruta per la zona Vidrà, amb l’objectiu de fer una circular, fins al Puig D’Àligues i tornar pel coll i Puig de Curull.

Tornem enrere i una vegada tornem a ser al Coll, ara si agafem el camí de tornada, per un sender que baixa pronunciadament en direcció al fons de la Vall,


Trobem la font dels abeuradors, agafem aigua i avall que fa baixada, fins a trobar la casa Mas Salgueda


Aquesta casa la deixarem a la dreta i agafarem un pista en bon estat i que es pot dir que ja no deixarem.

Durant una bona estona ens queda a la nostra dreta el Torrent de la Salgueda, posteriorment el travessarem .

També tornarem a travessar el Riu Ges . Tal com hem dit ja no deixarem la pista mes fresada fins arribar a Vidrà.

Son les 2 de la tarda i 20 minuts final del recorregut.

DIC-15-10 141953.gpx

Dia

15-12-2010

Hora de sortida

08:54:37

Duració

05:25:12

Ascensió acumulada

855 m

Velocitat mitjana

2.3 km/h

Distància amb altures

12.78 km

Freq cardíaca mitja

0.00

RPM mitja

0.00

Velocitat sensor mitja

0.00


Les fotos d'en Manel:


les d'en Casafont:


........

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada