diumenge, 14 de juliol del 2019

466 - Costabona Roca Colom 100718


466 Costabona Roca Colom 100719

Avui quatre Xiruques del interior i un de la costa, que volen marxar de la calor que tenen a les seves poblacions, fan una escapada pirenaica per gaudir d’un dia excel·lent de muntanya  i amb temperatura fresca sense la calor de les valls.
Anem fins al poble de Setcases i a la sortida direcció Vallter 2000 a pocs metres desprès del pont sobre el Ter, trobem la pista que va a Espinavell. Es pista forestal; però normalment de bon transitar per tots tipus de vehicles. A uns 11 km arribem a la Collada Fonda on deixarem el cotxe, ens posarem les xiruques i començarem la caminada d’avui.


El camì de pujada al Costabona es fàcil. Hi ha un filat pel bestiar que pot servir de guia i marques del GR 11 variant. El camí es molt transitat i per tant ben marcat. Abans d’arribar a dalt es pot agafar per la drecera en lloc d’anar a Coll de Pal, el camì es va perdent; però sempre trobarem alguna marca, fita de pedra o estaques que ens guiaran. La pujada es exigent; però es fa be i sobre tot cal anar mirant enrera  per gaudir de les vistes.



A dalt trobem el vèrtex geodèsic i unes vistes excepcionals. Es el 2000 mes oriental dels Pirineus, per tant esdevé un mirador privilegiat per veure entre molts, els cims del Puigmal, Torreneules, Canigó, Bassegoda, Comanegra, els del circ de Vallter, com Bastiments, Infern, Gra de Fajol, Freser, Borregues, Pastuira, Balandrau, etc., el Canigó i els cims de l’Alta Garrotxa, fins i tot el mar, tota la Coma del Tec i les curioses formacions rocoses de les Esquerdes de Rojà. 



Seguim la ruta davallant ràpidament al coll de Pal, i encarem la suau pujada al cim del Roca Colom 2507 m. (on tornem a gaudir de les vistes abans esmentades), i que resulta ser més alt que el Costabona de 2465 m. 






Ara desfem el camí cap el Coll de Pal de nou, per baixar  seguint per el GR el camí direcció  Collada Fonda on hem deixat el cotxe.


on

Els de la sortida d’avui:  Josep Casafont, Montserrat Chueco, Josep Junyent, ;Manel Parareda i Josep Samso.

Si us voleu baixar la traça del Avifont: cliqueu

La fitxa tècnica des de Wikiloc, per Avifont:



Si voleu més detall des de Wikiloc, per Avifont: cliqueu

La Galeria de fotos:




******************************************

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada