dimarts, 30 d’octubre del 2018

442 - Peramola forat del Corb, roc del Corb 171018



442 Peramola, Roca forat i casa del corb, roc Cogul 17/10/2018

Aproximació: Els de la Catalunya Central, ens trobem al parc de l’Agulla de Manresa amb els del Baix Empordà a un quart de nou.
Un cop saludats, emprenem la ruta direcció Peramola, població de l’Alt Urgell situada a uns 9 km. d’Oliana.
Entrem a la ronda exterior de Manresa fins trobar la sortida de la C-55, la qual agafem per incorporar-nos a la mateixa, direcció Solsona i Andorra.  travessem Solsona direcció Bassella per la C-233, la qual seguirem fins la cruïlla amb la C-14, direcció Andorra. Travessem Oliana, continuant per la C-14 fins trobar el pont que passa per sobre el  riu Segre, tot just travessat el pont, prendrem a l’esquerra per incorporar-nos a la LV-5118, la qual ens porta fins la població de Peramola, aparquem a l’entrada del poble, just abans d’arribar a la fonda restaurant la Masia, punt d’inici de la caminada.

10:16:00, Comencem la ruta, retrocedim un 100 m. pel camí que hem arribat i ens desviarem a l’esquerra  direcció NE, per un carrer costerut anomenat carrer de la Capella fins l’ermita del Roser.


Arribem a una  bifurcació , prenem la pista de l’esquerra direcció N. Transitem entre camps, alguns herms.
A 1,200 km. més o menys trobem la casa de Nerola, quasi enrunada.


Després de la casa, ens endinsem a una zona, en principi un xic abrupte, per un corriol que tot fent llaçades anem guanyant alçada i en porta al punt anomenat Grau de Porta.
Anirem seguint el corriol ben definit i senyalitzat amb marques de pintura de color blau i groc i també senyals verticals com el de la mosta


11:14 -- 2,737 km. 803 m alçada. Sortim del corriol i arribem al punt anomenat quatre camins, a on conflueixen, quatre pistes en bon estat,.



Agafarem la de la dreta mirant cap el N, la qual va pujant amb pendent moderat.

11:26 -- 3,202 km. 860 m, Trobem a l’esquerra el forat del Corb, que amb les nostres habilitats físiques, ens hem de limitar a observar-lo des de la seva boca, amb ben poc atractiu.


Fetes algunes fotos, continuarem per la pista, ara molt planera,  en un primer moment amb lleugera orientació NO i després NE.
Des del camí, és pot contemplar d’alt d’una majestuosa Roca l’Ermita de Sant Salvador del Corb.


Seguim caminant i a poc metres a la nostra esquerra contemplem, el que havia sigut un corral, fet aprofitant una balma amb tan sols una paret de fang (tàpia).


11:49 -- 3,979 km.  877 m. Prèvia contemplació de la bonica “cordillera” de roques encantadores, totes identificables amb el seu nom, segons imatge reproduïda a continuació i que ha estat extreta

de la web .....


Ens desviem a l’esquerra per pujar a l’Ermita de Sant Salvador, totalment enrunada, de la qual  tan sols es conserven les parets laterals.


També fem foto de grup, atès que estem al punt més alt de la ruta i aprofitant els 360º de magnífiques vistes panoràmiques


12:13 -- 4,516 km. 949 m. Retrocedim tot desfent el camí per tornar a la pista que hem deixat, sense lliurar-nos d’alguna relliscada.

12:26 -- 4,856 km. 877 m. Tornem a estar a la pista que dona la volta a tot el conglomerat de les roques del Corb, en un primer moment direcció NO, però que anirem canviant d’orientació a mesura que anem avançant, sense que la pista presenti cap tipus de dubte,.
12:47 -- 5,829 km. 908 m. Deixem un camí a la dreta, camí de la Cortiuda, nosaltres contínuarem vorejant  el conglomerat del Corb, sempre a la nostra esquerra.
Camí de bon fer, aprofitem per prendre imatges i observar alguns punts d’escalada, no aptes pel nostre nivell.


13:18 -- 6,377 km. 888. Arribada a la casa del Cob, la qual fou habitada i que en el seu interior es poden contemplar diferents estances, quadra, menjador, forn de pa, cambres …..


Observant la casa i el seu entorn, ens podem fer una idea de com era de dura la vida dels seus habitants UUFFFFF.
Continuem la ruta fins completar tota la volta a les roques


13:27-- 6,797 km. 880m. Tornem a trobar la pista que haviem deixant i que desfarem fins tornar als quatre camins.

13:38 -- 7,574 km. 807 m. Quatre camins, deixem el camí que hem fet a l’anda, a l’esquerra i marxem planejat per la pista més recta que tenim al front direcció S.
13:44 -- 7,931 km. 816 m. Alguns ens desviem a la dreta per tal de conquerir el Roc Cogul, des del qual podem contemplar extraordinàries vistes, des de les pròpies roques del Corb, passat per la plana de Peramola i Oliana i veure les Montserratines de la zona de Cambrils




Una vegada conquerit el cim, retrocedim fins tornar al cami a on ens esperen el companys.
Ara ja toca baixar direcció Peramola. sender ben senyalitzat i que a costa d’anar fent llaçades ens ha de portar a punt final de l’excursió.

14:41 -- 10,137 km.  Final de la ruta.
Ara toca buscar un lloc per dinar i el trobem ben aprop.



Dinem tranquilament en un paratge bon bonic i tot seguit fem cafè a la Fonda Masia de Peramola.

Ja tan sols queda  el comiat, petons i abraçades i fins la propera.

Avui i hem participat, de Sant Feliu de Guíxols, la Maria, Rosa, Francesc i Manel i de la Catalunya Central,  Josep J, Josep S. i jo mateix Avifont.


Si us voleu baixar el track del Avifont: cliqueu


Si voleu més informació des de Wikiloc, per Avifont: cliqueu

La fitxa tècnica des de Wikiloc:




La Galeria de fotos:




++++++++++++++++

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada