dissabte, 26 de setembre de 2015

341 AIGUAFREDA FONT DELS ENAMORATS RIERA MARTINET 230915


341 AIGUAFREDA FONT DELS ENAMORATS RIERA MARTINET 230915

Aproximació: Sortim de Manresa, en Josep Samsó i Josep Casafont,  per la C-55 direcció Cardona Solsona, fins la rotonda de Petrocat, aquí agafem direcció Vic Girona per la C-25. Continuem aquesta fins la sortida 176, Barcelona, Vic Oest, i ens dirigim cap a la C-17, prenem direcció Barcelona, fins arribar al restaurant Quatre Carreteres, a on ens trobem amb en Josep Mª Clarà que ve de Berga. Aquí esmorzem.
Després d’esmorzar i amb la mateixa direcció,ens tornem a incorporar a la C-17 fins trobar la sortida d’Aiguafreda, entrem a Aiguafreda i ens dirigim cap al punt de trobada, concretament la Font dels Enamorats,  a on ens esperen a ¾  9, lla resta de companys, vinguts de Sant Feliu de Guíxols,  En Francesc Blanch, Maria Carles, Josep Espinar, Joan i Rosa Maura i Manel Parareda i de Torelló, en Ramon Pous..

IMG_0003.JPG

A tres quarts de nou ja tots junts i saludats, ens calcem les botes, maquinaria en marxa i a les nou puntuals comencem a caminar.

8:58 -- 449 m. alçada 0,00 km. Sortim direcció nord est, pel PRC-200, tot deixant la font a la nostra dreta i a la l’esquerra, la riera de Martinet , el sender  està fressat ,senyalitzat i ben definit.

9:17 -- 480 m. -- 1,057 km. La resclosa del Gorg, quasi seca cosa que de ben segur li fa perdre encant.

9:24 -- 483 m. -- 1,437 km. Gorg de la Sort, la mateixa situació poca aigua , tal com es pot apreciar a la foto, tot i que el racó s’ho val.

IMG_0011.JPG

En aquest punt creuem la riera per un pont de fusta, fem un petit tram un xic empinat, fins que arribem a la pista que mena a la casa de la Frau, ara tenim la riera a la nostra dreta i continuarem amb la mateixa direcció nord est.

9:45 --- 523 m.-- 2,372 k. Arribem a la Casa de la Frau de Muntanyà, casa habitada per l’artista Paco Ballesteros.
Ens rep en Paco i fem petar la xerrada uns minuts, ens mostra part dels seus treballs enclavats a l’entorn de la casa.

IMG_0016.JPG

La casa:

DSC00015.JPG

Tot seguit, continuem la ruta, fen però una variació respecte del track que estem navegant. Ara, en condicions normals teníem de dirigir-nos cap a les Coves de l’Afrau, situades més o menys a 1,400 km., a  la part alta del turó que hi ha sobre de la casa. Gràcies a la conversa i explicacions d’en Paco vam optar per no pujar-hi, ja que a més de tenir l’accés molt difícil, el camí està en molt males condicions.
Sembla ser que no es vol que es visitin aquestes coves, motiu,  per alguns actes vandàlics que si han dut a terme.
Obviem per tant aquest tram i continuarem direcció l’Ermita de Sant Martí, d’Aiguafreda de dalt, tot travessat primer  la riera de Martinet i canviant la direcció amb un gir de 90º ,  per l’altre costat de la riera.

10:20 --- 589 m. -- 3,751 km. Ermita de Sant Manrtí  Cova- cripta dels segles V-X, el Comunidor s. XIII o la Font en homenatge a Emma, abadessa de Sant Joan. És un lloc increïble, ubicat entre muntanyes.

IMG_0021.JPG


DSC00025.JPG

Continuem la ruta, seguint el PR-C 200 cap a Can Serra de l'Arca, passant per la FONT FRESCA, documentada any 898, al costat d'un gran roure i un parell de taules amb bancs de pedra.

IMG_0032.JPG

El camí segueix per davant de les ruïnes del Saüc. Obviem el PR que gira a l'esquerra i seguim recte, fins que la pista es bifurca.

11:08 --- 604 m. -- 4,682 km. En aquest punt fem assemblea general, discutim si continuar recte cap a Aiguafreda, amb la qual cosa acabaríem molt d’hora,  o si pel contrari i aprofitant que ja hem retallat la ruta al no anar a les Coves de la Frau de Muntanyà, ens  desviem a l’esquerra per anar a veure el Dolmen de Can Serra de l’Arca, al final guanya l’opció d’anar al Dolmen. Per tant serra amunt falta gen.
El Camí no presenta pas gaires dubtes.

11:54 --- 815 m.--- 6,977 km. Arribem al Dolmen de Can Serra de l’Arca, uns altres caminaires que hem trobat ens han dit que n’hi havia tres, però nosaltres no més n’hem vist un, i és el que reproduïm tot seguit

IMG_0041.JPG

També aprofitant que és el punt més elevat d’avui, fem foto de grup.

DSC00033.JPG

Ara ja toca emprendre el retorn, ho fem tot desfent el camí fet des de la desviació de la pista d’Aiguafreda.

12:37 --- 604 m.--- 9,270km. Tornem a estar a la pista que havíem deixat. La continuarem ara direcció sud oest, tot fen giragonçes. Aquesta pista en bon estat és la que ens portarà al punt de sortida/arribada.

12:59 --- 449 m. --- 11,020 km. Fi de la ruta. Ara en Ramon ens obsequia amb una cervesa ben fresca per recuperar ànims.

Canvi de calçat, petons i abraçades , a esperar les eleccions del 27S i tots cap a casa.

Si us voleu baixar el track del Avifont: cliqueu

La fitxa tècnica des de Wikiloc:Si voleu més detall des de Wikiloc per Avifont; cliqueu

La Galeria de fotos del Avifont: cliqueu

La Galeria de fotos d'en Manel: cliqueu

La Galeria de fotos d'en Blanch: cliqueu

La Galeria de fotos d'en Samsó: cliqueu+++++++++++++++++++++++++++++++++++

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada