dijous, 20 d’agost del 2015

338 - SANT MARÇAL MATAGALLS 190815


338 - SANT MARÇAL MATAGALLS 190815

Aproximació: Els tres del Bages ens citem a les  7:20 AM., al parc de l’Agulla de Manresa. A dos quarts de vuit sortim direcció Vic tot agafant la C-25, la qual seguirem fins la sortida 176, després d’haver passat l’àrea de servei de Gurb. Prenem direcció Barcelona per la C-154 i al cap poca estona ens incorporem a C-17, direcció Barcelona Granollers. Continuarem per la C-17 fins la sortida 51, Seva i via de serveis, després de, mes o menys 1 km. a la rotonda  sortir a la tercera, que diu Vic per la BV-5303, seguidament trobem una altre rotonda sortirem per la segona i ja veiem l’Hotel quatre carreteres.

A +/- la vuit comencem a esmorzar, tot esperant que arribin els altres companys, estem citats a 2/4 de nou.

Amb puntualitat anglesa, arriben, en Manel i en Ramon i tot acabant d’esmorzar ens fan una proposta, que consisteix en fer un canvi de la ruta que teníem planificada..
En un primer moment es tenia de fer el Matagalls, des de Collformíc passant per Sant Segimon. Com que aquesta ruta, alguns ja l’havien fet, en Ramon proposa; fer igualment el Matagalls, però des del Collet de Sant Marçal, cosa que el gup veu be. Per tant ara tornem a retrocedir per la C-17 direcció Vic, per anar a agafar el C-25. Un cop a la C-25 la seguirem fins a Coll de Revell, moment en que sortirem de l’Eix, tot agafant la GI-543, direcció Viladrau, fins que trobem una cruïlla, aquí ens incorporem a la GIV-5201, direcció Santa Fé del Montseny. Mes o menys al km. 7 i just al límit de les províncies  de Girona i Barcelona, es troba el Coll de Sant Marçal del Montseny, lloc a on estacionem els cotxes.

Ens calcem les botes i ens disposem a començar.

9:20 -- 0,00 km alçada 1.110 m. Inici de la ruta. prendrem el sender ben evident que es el GR 5-2, senyalitzats amb pals de fusta verticals, i que anirem trobant amb certa freqüència.
La direcció es quasi oest verdader.
Pugem pel contrafort oriental de la Muntanya del Matagalls, on la fageda s’entén arreu.
Donada l’excel·lent senyalització i la quasi  nul·la existència de camins alternatius, podem obviar fer una descripció acurada del recorregut.

DSC00520.JPG

El primer tram, mes o menys 40 minuts, es força pendent, però la progressió per l’interior del bosc, es molt agradable

DSC00007.JPG

Tant sols en arribar a l’esplanada de Collpregón, trobem un parell de camins, però el que mena al Matagalls, es prou ben evident. Aquí hi trobem un petit monument dedicat a Pau Casals.
Collpregón es pla herbat voltat de faig, d’una gran bellesa, hi ha una font propera, que nosaltres no hi vam anar..

IMG_0003.JPG
IMG_0004.JPG

10:53 -- 4,041 km - 1.624 m. Collet de l’Home Mort. En aquest punt s’ha acabat la vegetació i ja es veu a la nostra dreta el cim del Matagalls.
D’aqui fins a la creu, es fa per la carena.

11:00 --- 4,644 km. 1.682 m. Hem arribat al cim. avui es un dia força emboirat, cosa que dificulta la visibilitat. Per tant toca fer foto de grup i emprendre la tornada.

DSC00012.JPG

Ara toca desfer el camí fet a l’anada, la qual cosa ens permet tornar a gaudir de l’abundant vegetació.

12:26 --- 9,133 km. 1.110 m. Estem novament al punt d’inici i per tant al costat dels cotxes.
Ens canviem de calçat i ben guiats pel Ramon, home bon coneixedor de la zona, ens apropa a la Font Bona, situada en un paratge d’una bellesa extraordinària , el company Josep

IMG_0007.JPG

Junyent aprofita per omplir uns garrafes.
Tot seguit, ens acomiadem fins la propera sortida, que serà els dies 25 al 27 d’agost, dedicats a fer un tram dels Carros de Foc.

Avui èrem, Josep Casafont, Josep Junyent, Manel Parareda, Ramon Pous i Josep Samsó.


Si us voleu baixar el track del Avifont: cliqueu

La fitxa tècnica des de Wikiloc, per Avifont:




Si voleu més informació des de Wikiloc, per Avifont: cliqueu

La Galeria de fotos d'en Manel: cliqueu
La Galeria de fotos del Avifont: cliqueu


+++++++++++++++++++++++++++++

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada