dijous, 15 de maig del 2014



277 Queralt, coll de la Mel i retorn a Queralt pel camí de l’aigua. 070514


Aproximació, des del Bages per la C-16 fins a Berga, després de recollir el Berguedà i esperar l’arribada dels Ganxons, els que procedents de Sant Feliu de Guixols han arribat seguint la C-65 fins a Santa Cristina d’Aro on s’incorporen a la C-31 fins a retrobar-se amb la C-65.un cop a la rotonda nord de Cassa de la Selva continuen per la C-25 que ja no deixaran fins la sortida d’Olost, carretera totalment arranjada, que passant per les  variants d’Olost i Prats de Lluçanès, els deixarà a la C-16 a l’altura de Gironella, i ja continuant per la C-16 fins a Berga.


Ja en grup travessem Berga, seguint els indicador del Santuari de la Mare de Deu de Queralt (per la BV-4242) arribem a l’aparcament del Santuari.




10:08 - Després de la vista de Berga a vol d’ocell enfilem les escales que ens deixaran a la plaça de l'església.

10:12 - Ens dirigim cap a la Cova.

10:26 - Cova de la troballa de la Mare de Deu


Baixem de nou al camí que circumval·la el  queralt i pel solei ens diriguim cap a la capella de Sant Joan.

10:45 Capella de Sant Joan, aquí tenim una cruïlla de camins, i agafem el de l'esquerra de la capella que ens indicada al Portet. L'anem seguim en continuada pujada i sempre cara sol amb les vistes del Baix Berguedà, el Bages, el Solsonès a ponent i el Lluçanès a llevant. 




també tenim la visita del ocells humans


la sortida continua per sobre de la cinglera de Garreta, en quin balcó ens fem la foto de grup.


12:10, Coll de la Mel, aquí ja tenim la vista nord, Corbera, la Figuerassa, Els rasets, El Roc d'uro, Cim d'estela ....Iniciem una baixada prolongada fins a trobar-nos amb el camí de l'aigua.

12:30 Camí del aigua, que anirem seguin sense cap dificultat.



13:00 Després d'una forta baixada, amb escales i alguna cadena, per barana (sense cap tipus de dificultat) arribem de nou a la Capella de Sant Joan. Ara seguim per l'esquerra cap a la font del Bou.

13:05 La font del Bou


Un cop recuperades les forces ens dirigim cap al Santuari.



El capellà custodi, Mn Ramon Barniol, ens fa una detalla explicació dels simbolismes de la mestressa (que es com anomena ell la Mare de Deu). Ens acomiadem del Mn i retornem al aparcament baixant les escales que hi manen.

13:45 Aparcament i final de la sortida. En total han sigut, més o menys 7,25 Kms, i un desnivell acumulat d'uns 366 mts. amb 3;35 hores.

Ara tots plegats en dirigim, amb els cotxes, al restaurant Travé, a la ciutat de Berga, on després d'un dinar arreglat i d'una xerrada profitosa ens acomiadem fins a la propera.

Erem en Francesc Blanch, Maria Carles, Josep Casafont, Josep M Clarà, Josep Junyent, Manel Parareda, Ramon Pous, Miquel Pujols i Josep Samsó.


Si us voleu baixar el track del Avifont: cliqueu

La fitxa tècnica des de Wikiloc:



Més detall des de Wikiloc: cliqueu

La Galeria de fotos a: Picasa



+++++++++++++++++++++++++++


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada