diumenge, 6 d’octubre de 2013

248 Carlit per les Bulloses 250913


248 Carlit per les Bulloses 250913

Aproximació: Catalunya central ens trobem a les 7:00 al tenis de Manresa, agafem la C-25 fins trobar la sortida cap a la C-16 direcció Berga, a les 7:30 ens trobem a l’entrada del càmping de Berga amb els companys vinguts de Sant Feliu de Guíxols.
Ja tots junts i amb un sol cotxe, continuarem per la C-16, direcció Puigcerdà pel Túnel del Cadí.
A Puigcerdà anirem direcció Bourg-Madame passarem la població tot dirigint-nos cap a Saillagouse i Mont-Louis, Abans d’arribar a Mont-Louis  a la primera rotonda veurem indicat el  Llac de les Boullouses, prendrem aquesta direcció per la carretera D-60, carretera asfaltada però molt estreta, al cap de poca estona  ens quedarà el riu Tet a la nostra esquerra. Anirem seguint aquesta pista fins arribar al llac de les Boulloses, està degudament indicat.
Cal dir que durant els mesos de Juliol i Agost hi ha el camí barrat i si ha d’accedir amb transport públic, que s’agafa a uns 2 km. de Mont-Louis, a una zona d’aparcament habilitada

A  ¼ de de deu arribem a la zona d’aparcament del Calit/Boulloses, alguns esmorzem, envoltats de cavalls,  i altres avancen temps, posant-se crema solar i botes.


La ruta que avui ens proposem, es assolir el pic del Carlit, la muntanya més alta de tota la Cerdanya i també  de la Catalunya del Nord, 2.921 mts.  C

9:36 -- 0,00 km. - 2.019 m. Comencem a caminar pujant en direcció a l’Hotel camí del Carlit, un cop passat l’hotel, agafem un sender ben visible i ban indicat, direcció oest,  amb marques de color groc. Es tracta d’un camí molt fresat.

10:08 -- 1,476 km. 2.140 m. Trobem una bifurcació, nosaltres agafem a l’esquerra, en aquest punt hi sortirem a la tornada, ja que forma part del blucle dels estanys del Carlit.


A partit d’ara i durant uns 3 km. i ½, anirem planejant, tot passant per entre estanys i rierols, d’una gran bellesa.


11:30 -- 5,128 km. 2.375 m. Arribem a la bifurcació que haurem d’agafar a la tornada, per tal de completar el bucle. Ara continuarem cara al nostre objectiu, dintre de poc el camí es farà mes costerut, amb pendents entre 15 i 20 %. A uns 200 d’aquí les marques de color groc es converteixen en un primer moment en blaves i mes endavant vermelles.

12:18 -- 6,354 km. - 2.579 m. Arribem a l’últim llac que trobarem a la pujada, Estany Gelat, encara conserva neu i glaç.
Fem una petita aturada,  amb foto de grup inclosa.


Com diria un bon company xirucaire, ara comença el festival, la pujada es manté amb pendents superiors a 30%, superant alguns petits trams el 40%,  i tot un seguit de petites grimpades, que requereixen d’una certa motivació.
A les primeres grimpades, es va incorporar amb nosaltres na Montserrat, ens va demanar si ens podia acompanyar, doncs el seu marit s’havia quedat un xic mes avall, per trobar-se indisposat.

13:55 -- 7,322 km. 2.919 m. Fem cim, no cal dir que les vistes son impressionants, el dia es clar i val la pena contemplar la gran quantitat de llacs  que tenim als nostres peus així com la majestuosa  serralada pirenenca.
Aprofitem per descansar, menjar una mica i una cerveseta fresca, abans d’emprendre la tornada.
14:25, Emprenem la tornada tot desfent al camí fet a la pujada, fins trobar la cruïlla del bucle,  cal anar en compte a no caure, doncs el camí es un xic pedregós, i sumat a la pendent fa que s’hagi d’anar en precaució.

15:49 -- 9,506 km. 2.375 m. Arribem a la bifurcació que em deixat a l’anada, l’agafarem per tal de completar el bucle dels llacs, el camí tampoc presenta cap tipus de dubte en la identificació,  continua estan ben fresat i amb les ja familiars marques grogues.
Anirem contemplat la bellesa de l’entorn, i poc a poc anar-nos acostant al  final de la ruta.

17:33 -- 14,740 km. Arribem al punt de sortida/arribada, canvi de calçat, beure i tot seguit agafem el cotxe per cercar un lloc per dinar/berenar, hi ha molta gana.

Parem a dinar a una zona de picnic al costat mateix del riu Tet, van descobir algunes preferències culinaries d’algun xiruca,  fins ara desconegudes. Al cap de poca estona,  ens van venir a fer companyia uns soldats  francesos, proveïts d’armes i altres estris propis de l’exercit.

Fantàstica excursió i fins la propera.

Avui, Lluís Barbé, Francesc Blanch, Josep Casafont, Josep Junyent i Manel Parareda.


Si us voleu baixar el track: cliqueu

La fitxa tècnica des de Wikiloc, per Avifont:


Si voleu més detall des de Wikioc: cliqueu


La galeria de fotos a: Picasa

********************************************+++

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada