diumenge, 14 d’abril de 2013

225.- ULLDEMOLINS, SANT ANTONI, GRAU DE LLOP, CARENA DELS PINS CARASSERS, GRAU DE VENTADORS , CONGOST DE FRAGUERAU, ERMITA DE SANT BARTOMEU. 10/04/2013.225.-  ULLDEMOLINS, SANT ANTONI, GRAU DE LLOP, CARENA DELS PINS CARASSERS, GRAU DE VENTADORS , CONGOST DE FRAGUERAU,  ERMITA DE SANT BARTOMEU. 10/04/2013.

Malauradament avui,   tant sols participarem de la sortida, els Xiruques de la Catalunya Central, i no tots, ja que en Miquel està de Rallye, i els de la costa  els ha espantat la distància.
Aproximació:  Ens trobem de bon matí a Sant Salvador de Guardiola, casa del company Josep Junyent, esmorzem, fem el cafè i rodes ajudeu-nos, cap a Ulldemolins .
Desprès d’esmorzar agafem el cotxe i ens dirigim cap a la C-37, carretera de Manresa a Vilanova i la Geltrú, fins trobar el indicadors direcció Lleida, entrem a  l’A7 o Autopista del Nord-est , la seguirem fins la sortida 532, agafarem direcció Santa Coloma de Queralt, està ben senyalitzat,  aquí agafem la B-241, al cap de pocs quilometres es converteix en la L-241 i mes tard en T-241, degut a que en poca estona passem per les tres províncies. Passarem pels pobles de Les Piles,  Rocafort de Queralt,  Sarral, Pira i arribarem a la N-240, l’agafem  fins l’alçada de l’Espluga de Francolí  i ens desviem direcció Vimbodí per la TV-7004, després de passar Vimbodí trobarem Vallclara, Vilanova de Prades  fins trobar la cruïlla d’ Ulldemolins  C-242, cal dir que des de que hem deixat  la N-240, hi ha mots giravolts.
A tres quarts de deu arribem a punt de sortida,  després de creuar la població de Ulldemolins, estacionem a l’aparcament que hi ha a pocs metres de l’ermita de Sant Antoni.
Transcrivim parts de la resenya, en cursiva,  que “ El Porquet de Sant Antoni “ han penjat a Wikiloc: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=2752738
Ruta circular relativament senzilla, tot i que l'hem catalogada de moderada per la forta pujada del tram final del Grau del Llop i, especialment, per tot el tram de carena del Grau dels Ventadors ja que, malgrat no ser un pas tècnicament difícil sí que es fa per un terreny un xic malparit. És una carena, en certs trams un pèl aèria (sense ser un espadat) i es fa per un terreny que pot resultar una mica relliscós. Això obliga a haver de posar atenció allà on es posen els peus. No recomanaria fer aquesta ruta en dies d'alta humitat o immediatament després de dies de pluja. Per la resta, resulta una passejada realment espectacular per un dels trams més abruptes, garrotxins i escarpats d'aquesta preciosa serra que és el Montsant”
(El fem amb sentit invers)
09:52 - 673 mts.- 0,000 Kms, Sortim del pàrking que hi ha a tocar de l’ermita de Sant Antoni fins a trobar-nos amb una bassa d’aigua que voregem per anar a buscar una fita que hi ha a l’entrada del bosc 
.
10:04 - 674 mts. - 0,288 Kms, “Aquí comencem la pujada que ens durà a passar pel Grau del Llop (o Pas del Rabassa). És un camí preciós, un sender que circula per dins el bosc tot pujant cap a la carena del Montsec amb unes panoràmiques que cada cop resulten més espectaculars. El tram final d'aquest grau és certament exigent, tot i així, sense cap altra dificultat.


11:25 - 1032 mts. - 2,472 Kms. - “Un cop al capdamunt del grau del Llop, iniciem el camí de la carena dels Pins Carassers 

,11:34 - 1059 mts. - 2,655 Kms. tot arribant-nos al punt més alt, la Punta dels Pins Carrassers. Aquest és un lloc fantàstic per a reposar de la pujada anterior i gaudir d'unes panoràmiques brutals sobre tota la zona d'Ulldemolins. Un lloc increïble.”
D'aquí continuem la carena cap al sud fins a trobar el Grau dels Ventadors.
12:02 - 973 mts. - 3,116 Kms. Pal indicador. i continuem cap al Grau dels Ventadors  “En un inici, aquest tram, no té massa dificultat tot i iniciar una baixada pronunciada. No és tècnicament difícil, però el terreny un xic relliscós i aeri fa que s'hagi d'anar amb compte. Hi ha un tram equipat amb un cable clavat a la roca que facilita el pas.”
 
12:36 - 831 mts. - 3,884 Kms. “Des d'aquí és espectacular contemplar l'esvoranc del Barranc dels Pèlags, amb la Punta Pericana al fons. Captivador! (per cert, i si estem atents potser podrem gaudir de la presència d'algunes cabres)”
12:47 - 751 mts. - 4,090 Kms. Acabada la zona dels Ventadors s’ha de decantar un xic a l’esquerra i estar molt atents ja que no es veuen les marques, nosaltres ens deixem portar per unes traces que ens porten  a desviar-nos i després tornar a recuperar el camí.
13:08 - 733 mts. - 4,330 Kms. Recuperem el camí. “ D'aquí, però, ja davallarem fins a les fondalades del Congost de Fraguerau, per on passa el riu Monstant, sense cap dificultat.”
13:45 - 505 mts. - 5,704 Kms. Cruïlla que indica per anar a Margalef. Nosaltres seguim a la dreta.
13:52 - 490 mts. - 6,114 Kms. Pont penjat sobre el riu Montsant  “Tot tornant allarguem el camí desviant-nos fins a l'ermita de Sant Bartomeu. Val la pena afegir aquest tram d'excursió, per aquest sender fantàstic d'anada i tornada (creuant el pont penjat). A més, la petita plana on s'ubica l'ermita és realment idíl·lica (s'hi pot veure també una antiga casa i corral de pastors sota la bauma de davant l'ermita, així com un petit dipòsit d'aigua fet a la roca per aprofitar un menut degotall d'aigua a l'altre extrem de la casa de pastors).
         

  14:20 - 521 mts. - 6,956 Kms. Ermita de Sant Bartomeu. Retornem pel mateix camí fins el pont penjat.
14:42 - 490 mts. - 7.917 Kms. A partir d’aquest punt seguim ja el cami de retorn “gaudint d'aquest entorn meravellós, farcit de flora i formacions rocoses encantadores, com lo Camell, els Tres Jurats, etc.”
15:06 - 515 mts. - 9,249 Kms. Cruïlla que ens portaria al Racó de la Pastera, que no hi anem. Continuem la pujada que un cop arribem a un col·lector d’aigua, el camí es torna pista, alguns trams del mateix asfaltat, però anem fem draçeres.
15:48 - 673 mts. - 11,41 Kms. Fi de la sortida d’avui, ens trobem novament al pàrquing de l’ermita de Sant Antoni.
Es molt tard i encara hem de dinar per lo que sense més ens dirigim a Ulldemolins
i ens aconselles be: Fonda-Restaurant Toldrà, molt ben atesos i servits, per la Carme i la seva mare, per repetir-ho i més tenin en compte que ens portabem la carmanyola.    
Un cop alimentats i calmada la sed reprenem el retorn, però fins a la cruïlla de Montblanc on agafem la C-14 ja que volem anar a Vallbona de les Monges, un cop passat Solivella trobem el trancall a l’esquerra TP 2335, que tot seguit passa a ser LP 2335 i ens porta a Vallbona de les Monges, un cop fetes les compres del bon Cava i vi dels Costers del Segre, L’Olivella, Cooperativa de discapacitats psíquics, i fer un got al Bar del Centre, reprenem el camí cap a casa, aprofitem que ens indiquen una drecera guanyem un xic de temps, passem per Nalec i tot seguit ja trobem la L-201 que ens deixarà de nou a la C-14, d’aquí a Tàrrega i seguim per l’A2 finsa Cervera, continuem per la C-25 fins a la sortida per agafar la C-37 Eix diagonal fins a Sant Salvador de Guardiola.
Avui érem en Josep Casafont, Josep M Clarà, Josep Junyent i Josep Samsó (Els Josepets)  
Si voleu baixar-vos el trac: cliqueu
La fitxa tècnica des de Wikiloc:
per més detall des de Wikiloc: cliqueu

i la galeria de fotografies a: Picasa


************************************************

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada