dimarts, 26 de març del 2013

222- GR 11 Vilamaniscle, Els Vilars (Espolla) 20.03.2013



222- GR 11  Vilamaniscle, Els Vilars (Espolla) 20.03.2013

Aproximació: Els de la Catalunya central, ens trobem a 2/4 de set al parc de l’Agulla de Manresa.
Tot seguit agafem la C-25 fins a trobar la AP-7 a l’alçada de Riudellots de la Selva, agafem  l’AP7 direcció la Jonquera, fins la sortida Nº 4 de Figueres , a la rotonda agafem la tercera sortida, Perpinyà, Roses Cadaqués, Llançà Portbou, entrarem a la N II i la seguirem fins trobar la sortida Figueres Portbou per la N-260, i a l’alçada de Vilajuïga trenquem a l’esquera cap a la C-252 fins arribar a Garriguella, a on aprofitem per esmorzar.
Després d'esmorzar agafem el cotxe per anar cap a Vilamaniscle, lloc de trobada amb la resta de companys vinguts de Gaxolandia, Sant Feliu de Guíxols, ho fem per la GI-6032, i just a l’entrada del poble ja ens estan esperant.
Després de saludar-nos, hem d'anar a deixar un cotxe al final de la ruta, al punt anomenat Els Vilars, entre una cosa i l’altra començarem a caminar tard.

Feta la introducció, si fem esment a la forta tramuntana i l’elevat % de pista asfaltada, que ens espera,  ja quasi estaria tot dit, però be farem una petita ressenya dels lloc per on hem passat.
Emprenem la ruta, En Francesc Blanch, Maria Carles, Josep Junyent, Manuel Parareda, Miquel Pujols, Josep Samsó i Josep Casafont
9:45 --  0,00 km.  145 m, Tal com s’ha dit, sortim de Vilamaniscle, agafem el  carrer Sant Quirze, direcció NO, Al final cel carrer trobarem la font de l’Ou i un seguit d'indicadors,  entre altres, un que diu Sant Quirze de Colera. Agafarem aquesta carretera amb coincidència amb el GR 11 i l’anirem seguint.





10:14 – 2,00 km. 102 m. Al front veiem  Sant Quirze i Sant Julita , no hi arribarem, ens desviem  a la dreta, pel costat del torrent de la Reguerada , ens quedarà a l’esquerra, la pista porta el nom del Camí del Convent, coincident amb el GR-11.





10:40  -- 4,000 – 140 m. Travessem el Torrent de la Reguerada, a la nostra dreta trobem una alzina surera de grans dimensions, amb un animaló  de color vermell,  no identificat. També a la nostra dreta i un xic mes apartat veiem el Mas Mallol.




11:00  -- 5,700 --  165  Santa Maria i Monestir  Sant Quirze de Colera, situats al costat del camí vell del Coll de Banyuls, terme Municipal de Rabós, Paratge  natural i d'interès Nacional de l’Albera.  El que vulgui la seva història pot anar a Wikipèdia. Els deixarem a la dreta i continuarem per l’esquerra,  pista/GR11. Ara començarem a pujar i amb el vent de cara, va ser  "durillo".




11:45 – 7,600 – 396 m. Cota mes alta del dia d’avui. En condicions normals hauria estat el lloc ideal per la foto de grup, però la intensitat del vent era tal, possiblement hauríem hagut d'anar a buscar la senyera i les càmeres de fotos  al mar. Així que decidim passar el coll i emprendre la baixada cap a la fondalada a on es troba el Mas Pils.

11:56 – 8,057 – 339 , Trobem un parell de fonts, les dues porten el nom de,  Fonteta 1 , la dos,  es la que està en millor estat,  cal dir però que de les dues en surt un bon doll d'aigua.




12:25  -- 9,300 – 229 Arribem al fons de la vall i trobem un arbre de grans dimensions al costat del riu de l’Orlina del Puig, aprofitem per fer la foto de grup,  podem veure a d'alt de l’arbre un animaló de color vermell, possiblement de la mateixa espècie del que havíem vist abans.



12:37  -- 9,696 – 239. Cruïlla Camí del Convent amb la carretera que ve de l’Espolla i va cap al coll de Banyuls, en front tenim el Mas Pils. Nosaltres agafem a l’esquerra per asfalt, direcció l’Espolla.



14:02 – 15,340 – 187, Per fi podem deixar la carretera i ens endinsem per un sender, ens deixa un Xiruca, està cansant i aprofita la benevolència d’unes franceses que el portaran amb cotxe fins a l’Espolla.
Tot seguit travessem un torrent anomenat  Còrrec dels Vilars, algú aprofita per refrescar-se els peus. Al costat hi ha la font de Cadecàs.





14:23 – 16,290 – 231. Arribem al punt de destí, Els Vilars, a on tenim el cotxe que hi havíem portat a primera hora.




 Ens canviem les botes i ens dirigim cap a Espolla, a on ens espera el Xiruca desertor i una agradable sorpresa. Ens venen a veure i acompanyar-nos el dinar, els Xiruques, Josep Mª (àlies Capità) i en Ramon (àlies el monàrquic).



Dinem al cafè restaurant la Fraternal, a on celebrem Sant Josep, Clarà ,Junyent,Samsó i Casafont.


Si us voleu baixar el trac d'en Francesc Blanch: cliqueu

La fitxe tècnica des de Wikiloc:



Si voleu més detall des de Wikiloc: cliqueu


i la galeria de fotos a Picasa




***********************************************



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada