dijous, 15 de novembre de 2012

205 – Sant Feliu de Guíxols: Puig-Gros – Cala del Vigatà (Sortida Circular) 14-11-12205 – Sant Feliu de Guíxols: Puig-Gros – Cala del Vigatà (Sortida Circular) 14-11-12

L’aproximació des del Bages la fem per l’autopista C-16 fins a Sabadell on agafarem la A-7 fins a la sortida de Maçanet de la Selva, continuem per la C-35 fins a trobar l’autovia C-31, sortim a la sortida 312 direcció Sagaró, un cop a Sagaró continuem cap al Port de Sant Feliu seguint la Carretera vella de Palamós.
09,30 – (003 m.) Sortim del pàrquing de l’Horta d’en Palahi en direcció al carrer del Bruch desprès tranquem a mà Esquerra per seguir el carrer Pecher que ens porta fins a la Ronda de Ponent, davant mateix  hi veiem uns indicadors amb les marques vermelles i blanques del GR-92 que cal seguir. Hi ha un tros asfaltat que ràpidament deixarem i agafarem el camí de l’esquerra que voreja la riera de Mascanada o de les Comes; trobem diverses masies, com ara el Molí de Mascanada, Cal Pinotxo, Ca l’Almar (El Rat Penat) on si es vol es pot visitar una exposició, Can Beguer, el mas Tranquil, Cal Panarro, Can Damià, i Can Pugnau .
09,57 – (023 m.) Deixem a la dreta el trencall que va al Mas Abric i a Can Serra i seguim a l’esquerra (marques de color verd i blanc) i el camí comença a agafar alçada. Seguim aquest camí ampla 1,6 Km. aproximadament fins que desprès d’un revolt a la dreta molt tancat, trobem una cruïlla amb un camí ampla a l’esquerra però nosaltres seguim recte, tot i que les marques ens indiquen un símbol de camí equivocat i que passa pel davant de la Font del Pastor.
10,26 – (195 m.) La Font del Pastor, que no raja; continuem el camí, passant pel davant de la barraca de les Olles (10,37), curiosa construcció amb olles encastades a les parets  i continuant el camí travessem un bosc majoritàriament d’alzines i en direcció cap a la dreta fins trobar el Camí Romà. A partir d’aquí, les marques son grogues i blanques. A la dreta del camí hi havia un indicador de la Font de Les Tres Fonts, però aquesta vegada jo no el vaig saber veure i arribem al Collet de la Mare de Deu.
11,01 – (254 m.) Del collet de la Mare de Deu pugem al Puig Gros.
11,18 – (325 m.) Puig Gros des de on hi ha una magnífica vista des de Tossa de Mar fins a Palamós.
11,30 – (325 m.) Baixem del Puig Gros per la pista principal i abans d’arribar a la Divina Pastora girem a l’esquerra per un sender poc visible i fem una marrada per anar a veure un mirador . Desprès tornem enrere per continuar pel sender que baixant ens porta al,
12,28 – (124 m.) Coll de Portes. Aquí, deixem els camins principals i agafem un corriol a la dreta que ens porta tot planejant fins als Quatre Camins.
12,42 – (109 m.) Arribem als Quatre Camins i agafem el carrer de Les Penyes que seguim fins el trencall que va al Mirador dels Frares, on agafem un camí a l’esquerra que ens porta fins la Cala del Vigatà.
13,12 – (005 m.) Cala del Vigatà; cala molt bonica, encara que no hi ha platja, ja que tot son còdols.
13,20 – (005 m.) Marxem de la cala per l’altre costat d’un hem baixat i uns 160 graons ens tornen dalt i anem a sortir al carrer de Vista Alegre.
13,35 – (078 m.) Carrer de Vista Alegre que seguim cap a l’esquerra fins a trobar a la dreta el camí que passa per la Font de Monticalvari i  ens duu al pàrquing de l’Hora d’en Palahi on hi tenim els cotxes.
13,46 – (003 m.) Pàrquing de l’Horta d’en Palahi i final de la Sortida.
En aquesta sortida érem: En Josep Samsó, en Manel Parareda, en Josep Casafont, en Lluis Barbé, en Miquel Pujols amb la Roser, la Maria Carles i en Francesc Blanch. Els que també hi eren i no van venir a caminar van ser, en Josep Junyent amb mal d’esquena i en Josep Mª Clarà que no se sentía motivat i van anar a fer el Camí de Ronda a Sant Pol i S’Agaró.
La sortida d’avui s’ha clos amb  una castanyada (castanyes del Montseny, recollides en l’anterior sortida) després del dinar de carmanyola a casa d’en Francesc i la Maria, s’hi ha unit les Sres d’en Lluís, la Xixo i la del Manel, la Montse.
El retorn al Bages el fem per la C-25 (Eix transversal) Sortida de Sant Feliu per la C-65 fins a trobar-nos, a Sta Cristina d’aro, la C-31, seguim per la C-65 fins a la rotonda nord de Cassà de la Selva, aquí ja continuem a la dreta per la C-25 que no deixarem fins a Manresa.

 Si voleu baixar-vos el track: cliceu

La fitxe tècnica des de Wikiloc:


Si voleu més detall des de Wikiloc: cliceu

Un resum de les fotografies:Si voleu veure la galeria total de fotografies: cliceu


**************************************

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada