divendres, 26 de febrer del 2010

73 GR92 BONASTRE – PEDRERA ROMANA DEL MÈDOL 250210



73 GR92 BONASTRE – PEDRERA ROMANA DEL MÈDOL 250210

Després de la concentració a Bonastre, els Gironins han deixat un cotxe a l’Àrea de Serveis de l’autopista Mèdol i en Josep Junyents els ha anat a recollir, no sense abans haver-nos deixat, a la resta de l’expedició a Bonastre, com deia després d’aquesta concentració i d’un bon esmorzar en el Bar del Mate, iniciem la nostra sortida d’avui:
-9:36 del matí, travessem la carretera i es pren un camí a la dreta que baixa al proper Torrent d'Aguilera. Un cop passat aquest, el camí segueix direcció sud-oest, passa successivament per unes vinyes, unes lloses de pedra i un petit bosc i entra tot seguit a la urbanització La Font de la Gavatxa. Fins aquí s'ha anat seguit part del camí ral de Bonastre a la Pobla.
10.15 ja som a la Collada, uns 210 mts. (És el punt més alt de la sortida d’avui) per tant toca una foto de grup:

Aquesta collada és l’inici de la comarca del Tarragonès, una bonica vista sobre la Costa Daurada ens acomiada del Baixa Penedès.
Anem baixant per la part solana de la petita vall.
Trencall que va al proper Mas Gibert, abandonat. Tot i no ser dintre del GR92, l’agafem just al costat d’una Cabana de pedra seca casi derruïda i poc després una altre en molt bon estat (restaurada) també passem per un petit pou abandonat fins arribar al Mas Gibert.
Son les 10:50 Dins la masia es pot veure encara una enorme premsa de vi. Amb una mica d’atenció, per on posem els peus fem algunes fotos d’aquesta premsa. Deixem el Mas i tot baixant per un bardissar retrobem els senyals del GR.
11:25 creuem les vies del tren Barcelona - Lleida per sobre d’un pont.
11:30 Visitem el Mas Mercader, un abocador, ple de porqueria i totalment abandonat, sembla estrany que un Mas com aquest, acompanyat per una petita capella que encara conserva pintures en el seu interior, i tant proper a una població com La Pobla de Montornès, estigui en l’estat en que esta. Deplorable i per denunciar-ho.
11:47 creuem per sota d’un pont una antiga via del tren, abandonada, i entrem a la població de La Pobla de Montornès, i desprès de travessar-la, per cert la major part del carrers estant amb obres, enfilem entre vinyes, garrofes i ametlles, el camí cap a l’ermita de la Mare de Déu de Montornès i les rutes del Castell del mateix nom.
12:15 som a l’ermita, hi ha una zona d’esbarjo, tot i que hi ha una mica de deixadesa el lloc és veu be, aquí hi ha una panoràmica sobre una petita part del Tarragonès.

Continuem fen camí fins que trobem a un nivell més baix el ferrocarril de Reus a Roda, actualment abandonat. Observar les roderes que hi ha marcades en la roca que forma el sòl de la pista.
Caseta.- Correspon a un antic pas a nivell del ferrocarril.
12:56 creuem la carretera que va de Torredembarra a La Riera de Gaià, al fons ja divisem un molí de vent, passem entre l’autopista i un filat que correspon a una granja d’estruços.
A la nostra esquerra tenim l’àrea de peatge de l’autopista.
Arribem a La Casera, amb el seu molí de vent, que és on crien el estruços.
13:34 Creuem la carretera T 202 després de passar per uns canyissars en mig d’una riera seca.
Entrem a la Urbanització El Castellot, tot seguint el track del gps ens trobem que s’acaba el camí per una edificació en el mig del itinerari, tenim de fer una mica de marrada i gràcies a les informacions rebudes de alguns habitacions de la urbanització i de les instruccions escrites del FEEC trobem el corriols que ens porta pel darrera de la urbanització a recuperar el GR92
Després de baixar una forta pendent, però curta i recuperar les traces del GR ja veiem alguns indicadors de l’àrea de serveis de l’autopista, la son les
14:00 continuem per un camí planer i sempre amb les balles de l’autopista a la nostra esquerra arribem a l’àrea de servei a les 14:23.

Després del corresponent dinar, ens dirigim per una pista vorejada d’alts xiprers fins a la Pedrera romana del Mèdol. (Si accedeix des del interior del pàrking de l’àrea de serveis, a l’exterior de l’àrea també hi ha un pàrking i una porta per poder accedir-hi).
Visitem la pedrera i ens fem la corresponent foto de grup al bell mig de la pedrera sota l’agulla central que marca la fundaria de la explotació.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada